Ellenzéki vélemények a fideszes gombkeresésről

2018. február 8-án rendkívüli közgyűlést tartott Zalaegerszeg MJV Önkormányzata. Egyetlen napirendi pontként az szerepelt, hogy visszavonja előtte napi határozatát, melyben kikérte volna a Kormánytól az Elios Zrt.-t érintő OLAF-jelentést, hogy azt nyilvánosságra hozza. (A ügy részletei ITT olvashatók.)

dk_mszp_lmp_2018-02-08

Zalaegerszegi demokratikus ellenzéki vezetők a sajtótájékoztató előtt – Keresztes Csaba választókerületi elnök (DK), Nagy Zoltán megyei képviselő (DK), Góra Balázs országgyűlési képviselőjelölt (MSZP), Kiss Ferenc önkormányzati képviselő (MSZP), Dr. Paksy Zoltán önkormányzati képviselő (LMP)

Keresztes Csaba, a DK választókerületi elnöke megjegyezte, hogy a DK már felszólalt a rossz közvilágítás ügyében, és hogy korábban a Demokratikus Koalíció EP képviselői jelezték az OLAF felé az Elios Zrt körül tapasztalt esetleges visszaéléseket. A zalaegerszegi eset a demokrácia megcsúfolása és nem méltó Zalaegerszeghez.

A helyi demokratikus ellenzék közös sajtótájékoztatóján Kiss Ferenc, az MSZP önkormányzati képviselője elmondta, hogy az indítvány azt a cél szolgálta, hogy Zalaegerszeg tisztázza magát az Elios botrányban és hogy a város lakói is pontos képet kapjanak az ügyben. Elmondta, hogy a rendkívüli közgyűlés összehívásának körülményeit az illetékes szervekkel fogjuk kivizsgáltatni.

Paksy Zoltán, az LMP képviselője szerint az, hogy 12-ból 6 képviselő rossz gomb nyomjon, elég életszerűtlennek hangzik és valami más ok lehet a háttérben, ami miatt visszavonták döntésüket.

A Demokratikus Koalíció hivatalos közleményei az Elios botrány kapcsán:

 

A sajtótájékoztatóról a Zalaegerszegi Televízió Híradója számolt be:

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?