Programbemutató – Keresztes Csaba polgármesterjelölt gondolatai

Kedves Zalaegerszegiek!

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a városunkban még soha nem látott széleskörű politikai szövetség polgármesterjelöltje lehetek. E politikai és társadalmi szövetséget szociáldemokraták, konzervatívok, szabadelvűek, zöldek és egyszerűen „csak civilek” együtt alkotják. Pont úgy, mint városunkat.

Ebben az együttműködésben nem a különbözőségek számítanak. Itt az fontos, hogy hogyan tudunk közösen előre haladni. Egymást tisztelve, meghallgatva. Ha kell, viták sorozatával, de mindig megtaláljuk a közös nevezőt. Véleményem szerint pontosan ez az, amire Zalaegerszegnek szüksége van.

Városunkat hosszú évek óta egy politikai párt által adott többség irányítja. Ők egyedül hoznak döntéseket anélkül, hogy vállalniuk kellene a felelősséget vagy a vitákat. Egy kis társaság dönt politikai hovatartozás alapján személyekről, egzisztenciákról, emberi sorsokról. Vállalkozásokról és családokról. Úgy, ahogy az egész országban, itt is a politikai lojalitás az egyik meghatározó szempont minden területen.

Ennek nem szabad tovább így mennie. Zalaegerszeg nem lehet egy kis társaság által sakkban tartott település. Zalaegerszeg mindannyiunk városa. Sőt, megkockáztatom, mindannyiunk kedvenc városa. Az enyém legalábbis mindenképpen.

A legtöbben itt születtünk és itt él a családunk is, de azok is gyorsan magukénak érezhetik Zalaegerszeget, akik nemrég költöztek csak ide. Néha zsörtölődünk, hogy milyen kicsi ez a város, nem tudunk végig menni úgy a Kossuth utcán, hogy ne találkoznánk ismerőssel. De ha pár napot távolabb töltünk, máris hiányoznak a zalai dombok és az ismerős utcák, emberek.
Azt szeretném, ha minden zalaegerszegi megtalálná a számítását városunkban.

Sokan, sokfélék vagyunk és ez így van rendben. A város és a városvezetés feladata az, hogy e sokféle embernek azonos esélyt és lehetőséget teremtsen. Nem nézve, hogy politikai vagy közéleti kérdésekben egyetértünk-e. Csak az számít, hogy Zalaegerszeget együtt tudjuk sikeressé tenni. Erre készülünk és erre kérünk támogatást október 13-án.

Keresztes Csaba
polgármesterjelölt

Választási programunk elérhető ITT (www.tiedavaros.hu)

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?