Zűrzavar a zalaegerszegi közgyűlésben

2018. február 7-én tárgyalta a Közgyűlés az MSZP és az LMP önkormányzati képviselői által benyújtott határozati javaslatot, melynek benyújtását a DK-val is egyeztették és  amit természetesen pártunk is támogatott.

A határozati javaslat így szólt:

„Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Képviselő-testülete akként határoz, -úgyis, mint a beruházásban érintett település-, hogy az Elios Zrt.-hez kapcsolódó közvilágítási beruházások kapcsán született OLAF-jelentést a Kormánytól kikéri, és azt nyilvánosságra hozza.”

A határozatot a közgyűlés 8 igen és 6 tartózkodás mellett elfogadta. A két ellenzéki képviselő mellett 6 Fideszes képviselő is igennel szavazott.

A zavarodottság egyből érzékelhető volt, a polgármester is csodálkozva olvasta fel a szavazás eredményét és kérdőn nézett a Fidesz frakcióra.

A Fideszes frakcióvezető csak a következő napirend után kért ügyrendben szót és jelentette be, hogy új szavazást szeretne, vagy rendkívüli közgyűlés összehívását kéri, mert ő és további 5 párttársa rosszul szavazott. Hivatalos indítványában úgy fogalmazott, hogy a képviselők nem az akaratuknak megfelelő gombot nyomták le

Az új, rendkívüli közgyűlés összehívására másnap, február 8-án került sor. Az ülésen részt vett Keresztes Csaba választókerületi elnök (DK) és Nagy Zoltán, a megyei közgyűlés DK-s képviselője, akik tejes zavarodottságot, félrebeszélést és a rövidtávú memória teljes hiányát fedezték fel a megszólaló Fideszes képviselőkön.

zeg_elios_fidesz-kepviselok

A szavazás végül 12 igen és 3 nem arányban hozta az elvárt eredményt, a város mégsem kéri ki az OLAF-jelentést és így azt mégsem hozza nyilvánosságra.

A rendkívüli közgyűlésen nagy nehezen kiderült, hogy a várost levélben megkereste az OLAF. A levélben kérdéseket tettek fel az érintett beruházással kapcsolatban, melyre a város válaszolt.

A levél kikérése és a rendkívüli közgyűlés szabályosságának vizsgálata az ellenzék további feladata.

A Demokratikus Koalíció hivatalos közleményei az Elios botrány kapcsán:

Forrás: dkzalaegerszeg.com

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?