Mire költötte a ZTE KK 6 év alatt a TAO-támogatást?

2018. február 2-án Keresztes Csaba DK-s választókerületi elnök és Nagy Zoltán a Zala megyei közgyűlés képviselője sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy közérdekű adatigényléssel fordulnak a ZTE Kosárlabda Klubhoz, hogy a Zalaegerszegiek megtudhassák, mire költötte a klub a TAO-rendszerben kapott  támogatást.

dk_sajtotajekoztato_2018-02-02

Keresztes Csaba és Nagy Zoltán nyilatkoznak a Zalaegerszegi Televízió stábjának

Nagy Zoltán, megyei közgyűlési képviselő (DK):

Hazánkban 2011-től adókedvezményen keresztül állami támogatás nyújtható a kiemelt látványsportok számára. A társasági adó terhére nyújtott sporttámogatások az Orbán kormány egyik legsötétebb, 500 milliárdos biznisze.

Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja, aki a párton belül a TAO pénzek ügyeivel foglalkozik arról tájékoztatott bennünket, hogy jelenleg 20 elsőfokú és 9 másodfokú győztes perünk van. A ZTE ellen a Zalaegerszegi Törvényszéken tavaly nyáron nyertünk elsőfokon

A Demokratikus Koalíció meggyőződése (amit a TAO-kedvezményekről eddig tudomására jutott adatok messzemenően alátámasztanak), hogy a sportegyesületek TAO-támogatása a legnagyobb volumenű csalások egyike!

A DK azon dolgozik, hogy kiderítse, mire mentek el a magyar adófizetők milliárdjai a magyar sportklubokban.

Célunk, hogy Felcsúttól Zalaegerszegig, mindenhol kiderüljön, hogy mire költötték a magyarok pénzét.

Amennyiben szabályszerűen költötték el itt Zalaegerszegen a kosárlabda csapatnál a hat év alatt kapott TAO pénzt, akkor nincs min izgulnia a városvezetésnek.

Keresztes Csaba, választókerületi elnök,  DK Zala Megye 1. Választókerületi Szervezete:

A mostani eseményen arról szeretnénk tájékoztatni a helyi sajtó képviselőit, hogy a mai napon Nagy Zoltán és jómagam közérdekű adatigényléssel fordulunk a ZTE Kosárlabda Klubhoz.

Az előbb említett 500 milliárd forintból a kosárlabda sport 5,6 milliárdos támogatást kapott egy tavaly júliusi államtitkári tájékoztatás szerint.

A sajtóban megjelent információk szerint a kosárlabda sportág legnagyobb kedvezményezettje a ZTE Kosárlabda Klub volt, sajtóhírek szerint 1.280.000.000 Forintos támogatással.

A közérdekű adatigénylésben arra várjuk a klub válaszát, hogy

  • a klub összesen mennyi támogatást kapott?
  • a kapott támogatást pontosan, tételesen mire fordította.

A Zalaegerszegi kosárlabda csapat az elmúlt években szép sikereket ért el. Úgy gondoljuk, hogy a csapat megérdemli a támogatást. Megérdemli a fejlesztéseket, megérdemelne akár egy új sportcsarnokot is. Ezért is szeretnénk tudni, hogy a támogatás valóban a sportra, a csapatra, az utánpótlás nevelésre ment el, vagy más érdekeket szolgált.

A zalaegerszegiek, mint oly sok témában, ebben is szeretnének tisztán és világosan látni. A Demokratikus Koalíció helyben sok megkeresést kap. Említhetjük a tesztpályával kapcsolatos aggályokat, az egyes önkormányzati fenntartású intézményekben való kinevezéseket vagy akár a TAO forrásokat.

Elég volt abból, hogy hülyének néznek minket. NEM vagyunk hajlandók Fidesz által megszállt városként élni tovább. Tiszta ügyeket és tiszta zsebeket akarunk látni.

Ami pedig a jövőt illeti. A Demokratikus Koalíció Sokak Magyarországa című programjában egyértelműen fogalmazunk:

„Megszüntetjük a kiemelt látványsportok TAO terhére való támogatását, a rendszer haszonélvezőit pedig elszámoltatjuk az elköltött milliárdokkal. Megakadályozzuk, hogy az egyesületekben átláthatatlan, korrupt módon összefonódhasson az állami, az önkormányzati és a magánszféra.”

A DK igazságtételt követel Magyarországnak! Az április 8-ai választás után, az új, demokratikus kormány felállását követően el is fogjuk hozni ezt. Független bíróság elé állítjuk az orbáni maffiaállam vezetőit és kiszolgálóit.

Forrás: http://mfor.hu/cikkek/vallalatok/Megmutatjuk__kik_kaszaltak_a_legtobbet_a_TAO_tamogatasokon_.html

Frissítve: 2018. február 7-én (az 1,3 milliárd forintos összeg rossz sajtóinformációnak bizonyult, a ZTE KK tájékoztatása szerint a támogatás valódi összege 530.245.269 Forint).

Az eredeti sajtóanyag ITT érhető el.


A Zalaegerszegi Televízió beszámolója:

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?