Polgármesterjelölt és képviselőjelöltek bemutatása

A Tiéd a Város Egyesület és a csatlakozott zalaegerszegi ellenzéki pártok 2019. augusztus 2-án bemutatták polgármesterjelöltjüket és négy önkormányzati képviselőjelöltjüket Zalaegerszegen.

Csoportkép a sajtótájékozató résztvevővivel. Forrás: MTI

Az egyesület és a pártok jelöltje a 4-es választókerületében dr. Paksy Zoltán, a 6-os választókerületben Góra Balázs, a 8-as választókerületben Benke Richárd, a 11-es választókerületben Keresztes Csaba lesz.
Hamarosan bemutatásra kerül a további 8 választókerületi jelölt is.

A kibővített politikai szövetség polgármesterjelöltje az idei önkormányzati választásra: Keresztes Csaba.

Keresztes Csaba 1989-ben született, Zalaegerszegen. Születése óta itt él a városban.
A Pais Dezső Általános Iskolába járt, érettségit és szakmai képesítést a Báthory Szakközépiskolában szerzett.
A Budapesti Gazdasági Egyetem zalaegerszegi karán teljesített sikeres államvizsgát, ahol közgazdásznak tanult. Egyetemi évei alatt a Magyar Közgazdasági Társaság Zalaegerszegi Ifjúsági Szervezetének elnöke volt. 2016-ban megkapta az „Év végzős hallgatója” kitüntetést.
3 évig dolgozott marketing és menedzsment területen egy helyi vállalkozásnál.
Jelenleg egy budapesti székhelyű informatikai vállalkozásnál alkalmazott, valamint pénzügyi területen dolgozik Zalaegerszegen.
5 éve Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottságának tagja, négy és fél éve a Demokratikus Koalíció helyi választókerületi elnöke.
A 2019-es önkormányzati választáson a Tiéd a Város Egyesület és a valódi ellenzéki pártok polgármesterjelöltje, valamint a 11. választókerület (kertváros déli része) önkormányzati képviselőjelöltje.

A sajtótájékoztatón készült videó ITT megtekinthető!

Keresztes Csaba sajtótájékoztatón elhangzott gondolatai:

Nagy Tisztelettel köszöntöm a sajtó megjelent képviselőit és azokat, akik a közösségi oldalunkon követnek bennünket.

Köszönöm elnök úrnak a négy önkormányzati képviselőjelöltünk bemutatását. Természetesen, hamarosan minden jelöltet meg fognak ismerni.

A következő időszak mindannyiunk számára hosszú és fárasztó lesz. De készen állunk a munkára. Nem magunkért, hanem városunkért, Zalaegerszegért és az itt élő emberekért.

Pár héttel ezelőtt a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt, a Momentum Mozgalom, a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Lehet Más a Politika helyi vezetői 14 pontos politikai nyilatkozatot írtak alá Zalaegerszegen. Ebben a politikai nyilatkozatban vállaltuk, hogy mind a 12 zalaegerszegi önkormányzati választókerületben egy jelöltet támogatunk az kormánypárti jelöltekkel szemben, illetve természetesen egy, közösen támogatott polgármesterjelöltet indítunk a városban.

Szeretném tájékoztatni Önöket, hogy a Dr. Márki-Zay Péter által vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom is csatlakozott a támogató szervezetek közé. Köszönjük támogatásukat!

Büszke vagyok arra, hogy e kibővített politikai közösség döntése értelmében az egyesület és az ellenzéki pártok polgármesterjelöltje lehetek és arra is, hogy részese lehetek a Szabad Zalaegerszeg megteremtésének.
Köszönöm az eddigi bizalmat és a támogatást.
Sokunk munkájára lesz szükség ahhoz, hogy a kitűzött célokat megvalósítsuk. Erre a munkára várunk mindenkit, aki változást szeretne városunkban.

Nagyon fontos elmondani már az elején, hogy mi nem baloldali Zalaegerszeget szeretnék építeni. Nem is jobboldali Zalaegerszeget szeretnék építeni és politikai értelemben nem liberális vagy zöld Zalaegerszeget szeretnék építeni.

Mi egy szabad várost szeretnénk. Egy olyan várost, ahol mindenki tudása, felkészültsége és emberi, illetve szakmai kompetenciái alapján tud boldogulni, nem pedig politikai kapcsolatai fogják előbbre vinni.

Zalaegerszeg egy hagyományaira építkező, szociálisan érzékeny, szabad és természeti értékeit megóvó közösség lesz. Olyan közösség, ahol nem számít, hogy a közösség tagjainak van-e, és ha van, milyen párttagkönyv van a zsebükben.

Városunk nem lehet örökre egy kis társaság által zsebre tett település. Itt az idő, hogy végre szabad legyen Zalaegerszeg!

A szabad Zalaegerszeg akkor lesz igazán sikeres, ha minden zalaegerszegi sikeresnek érzi magát, vagy ha legalábbis mindenkinek egyformán, képességei szerint van esélye a sikerre.

  • A Szabad Zalaegerszegen pártállástól függetlenül az lesz iskolaigazgató vagy művészeti intézmény vezetője, aki sok éves szakmai munkájával elnyerte az intézmény közösségének elismerését.
  • A Szabad Zalaegerszegen azért lesz valaki állami vagy önkormányzati intézmény vezetője, mert ahhoz megfelelő képzettsége, készségei és szakmai tapasztalata van.
  • A Szabad Zalaegerszegen önszántukból jönnek létre és működnek civil szervezetek. Azért, hogy valódi értékközösségek legyenek, ápolják a hagyományainkat és vállalt értékeiket.
  • A Szabad Zalaegerszegen a sportegyesületek anélkül működhetnek, hogy szívességeket kelljen tenniük a városvezetésnek.
  • A Szabad Zalaegerszegen az étterem vagy terem tulajdonosok szabadon döntik el, hogy kinek és milyen célra adják ki éttermüket vagy termüket és emiatt nem kell politikai retorziótól tartaniuk.
  • A Szabad Zalaegerszegen a városvezetés nem szól bele magánvállalkozások életébe még akkor sem, ha az a vállalkozás/ vállalkozás vezető máshogy vélekedik a közélet dolgairól.
  • A Szabad Zalaegerszegen tisztelünk minden embert, elismerünk minden teljesítményt pártállástól, hitvallástól függetlenül.
  • A Szabad Zalaegerszeg politikailag korrekt, emberséges és valóban szabad lesz!

Céljaink megvalósításához elengedhetetlen, hogy megtisztítsuk a város közéletét.
Zalaegerszegen nem csak a politikai kivételezések időszaka jár le, de Zalaegerszeg ezentúl nem lesz következmények nélküli város.

Ki fogjuk vizsgálni az előző öt év, illetve az előző politikai vezetés ügyeit, amiket próbáltak a szőnyeg alá söpörni.
Gondolok itt a közvilágításra, a tesztpálya földügyeire, a Kossuth Lajos utca térköveire, a több évig húzódó térfelújításokra és az Európai Uniós, valamint a Modern Városok Program keretében többször bejelentett fejlesztések elmaradására, a projektek tartalmának csökkentésére vagy a túlárazott kivitelezésekre.

Ha már szóba kerültek a fejlesztések: az új sportcsarnok ígéretét számon fogjuk kérni a jelenlegi és a 2022-ben felálló új kormányon. Az önkormányzati ciklus végére szeretnénk, ha Zalaegerszegen új sport- és rendezvénycsarnok állna.

A politikai közélet megtisztítása mellett természetesen nagyon fontos, hogy Zalaegerszeg minden téren fejlődjön.
Az ellenzéki pártok pár héttel ezelőtt aláírt 14 pontjából hamarosan véglegesítjük választási programunkat.
Ezt a programot a következő hetekben nyilvánosan is be fogjuk mutatni Önöknek.
A programból látni fogják, hogy hogyan fogjuk megteremteni és működtetni a Szabad Zalaegerszeget.

Fogunk szólni benne:

  • az elvándorlásról és népességfogyásról,
  • a munkahelyek védelméről,
  • a közlekedési problémákról,
  • az utak és járdák állapotáról,
  • a helyi tömegközlekedésről,
  • a szociálisan érzékeny városról,
  • a helyi vállalkozásokról,
  • az oktatásról és kultúráról,
  • a sportról és szórakozásról,
  • a közélet megtisztításáról,
  • és a fenntarthatóságról, környezetvédelemről.

Köszönöm, hogy meghallgattak.

Zalaegerszeg, 2019. augusztus 2.

Keresztes Csaba
a Tiéd a Város Egyesület és a valódi ellenzéki pártok polgármesterjelöltje

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?