„Ne szavazhasson, aki SOHA nem élt itt” – sajtótájékoztató

2017. november 10.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke múlt héten jelentette be, hogy aláírásgyűjtésbe kezdünk annak érdekében, hogy ne szavazhassanak azok, akik soha nem éltek Magyarországon, így nem viselik szavazatuk következményeit.

Fontos hangsúlyozni, hogy állampolgárságától senkit nem akarunk megfosztani, de azt szeretnénk, hogy ne Sydneyből vagy Székelyudvarhelyről, hanem Budapestről, Nyíregyházáról, vagy éppen a Zalaegerszegről döntsünk arról, hogy milyen legyen a magyar oktatás és egészségügy vagy éppen a nyugdíjrendszer.

Az aláírásgyűjtéssel az a célunk, hogy felhívjuk a hatalom figyelmét az emberek szavára. De naívak nem vagyunk. Nem látunk esélyt a választások előtt öt hónappal a választási törvény ilyen tartalmú módosítására.

viber image (2)

Keresztes Csaba választókerületi elnök és Nagy Zoltán megyei önkormányzati képviselő a zalaegerszegi sajtótájékoztatón

Az utolsó baloldali kormány azon dolgozott, hogy a trianoni trauma, többek között a határok eltörlése által az új, közös európai hazában kerüljön enyhítésre. A magyarságot nem hatalmi törekvései szolgálatába állította.

A 2014-es országgyűlési választásokon egy párt a határon túlról érkező szavazatokkal szerzett kétharmados többséget

Miközben egy Angliában dolgozó romániai magyar levélben adhatja le szavazatát, addig Magyarországról elszármazott sorstársának adott esetben sok száz kilométert kell utaznia ezért a legközelebbi konzulátusra vagy a nagykövetségre

A választási rendszer aránytalanságai nem azért alakultak ki, mert a Fidesz egyesíteni akarja a nemzetet. Ez pusztán párthatalmi érdekeket szolgál. Orbán Viktor a napokban arról beszélt, hogy még idén meglesz az egymilliomodik új magyar állampolgár. Úgy véljük, hogy ezzel szembe állítják egymással a határon innen és túl élő magyarságot.

Ma még a Demokratikus Koalíció egyedül nem tud győzni, ezért a jelen pillanatban azon dolgozunk, hogy együttműködve a többi demokratikus ellenzéki párttal, közösen küldjük ellenzékbe a mai hatalmat.

A következő napokban és hetekben a DK helyi szervezetei az egész megyében aláírásokat gyűjtenek azért, hogy ne szavazhasson, aki soha nem élt itt.

Az aláírásgyűjtés mellett országos elnökségünk tagjai lakossági fórumokat tartanak országszerte. Zalaegerszegen november 14-én, kedden 17:30-tól Gyurcsány Ferenc tart fórumot az Apáczai ÁMK-ban. Nagykanizsára pedig Vadai Ágnes, a DK alelnöke érkezik november 16-án, csütörtökön 17 óraakor, a Honvéd Kaszinóba (Nagykanizsa, Ady u. 7.)
Mindkét rendezvényre szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Keresztes Csaba
választókerületi elnök
DK Zala Megye 1. Választókerületi Szervezete

Nagy Zoltán
DK-s megyei képviselő
Zala Megyei Önkormányzat

A Zalai Hírlap Online cikke a sajtótájékoztatóról ITT elolvasható.

A Zalaegerszegi Televízió Híradójának tudósítása ITT nézhető meg.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?