Lázár János jött, látott és leállította a zalai fejlesztéseket is – sajtótájékoztató

Az elmúlt években sok-sok beruházásról hallottunk, olvastunk információkat. Bejelentették őket, majd jöttek az „emlékeztető” sajtótájékoztatók, Facebook posztok és még ki tudja mennyi sikerpropaganda eszköz.

  1. Hevesi Sándor Színház felújítása és korszerűsítése 
  2. Új városi sportcsarnok
  3. Göcseji Falumúzeum további fejlesztései
  4. M76-os autóút (Sármellék – Zalaegerszeg)
  5. M76-os út Zalaegerszeg – Körmend közötti szakasza
  6. Zalaegerszeg Mentőállomás
Sajtótájékoztató a DK zalaegerszegi irodájában (Mártírok útja 12.)

Mára bebizonyosodott, hogy hazudtak nekünk, hiszen ezek a beruházások is abból a 270-es listáról származnak, amelyet Orbán Viktor leállíttatott Lázár János építési és beruházási miniszterrel.

Amikor kiderült, hogy a 13 éve tartó fideszes lopás miatt elveszítjük az uniós pénzeket, akkor Lázár János jött, látott és végrehajtva Orbán parancsát, elvette a zalaiaktól és a zalaegerszegiektől az új mentőállomást, az új sportcsarnokot, a felújított színházat és a gyorsabb közlekedést. A lopás következményeit tehát nem Mészáros Lőrinc, nem Tiborcz István és nem az Orbán-család viseli, hanem mi, zalaegerszegiek.

A Demokratikus Koalíció helyi képviselőjeként elfogadhatatlannak tartjuk, hogy Orbán Viktor velünk akarja megfizettetni a lopása következményeit. Nem mi, zalaiak loptuk el az uniós pénzeket, hanem az Orbán-kormány és a fideszes milliárdos elit, ezért az a minimum, hogy ne mi, hanem ők viseljék tetteik következményeit!
Ez így lesz, legkésőbb a kormányváltás után, a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata kormánnyal. Elegünk van abból, hogy 13 éve fideszes milliárdosok szétlopják a hazánkat, aztán amikor ennek következménye van, azt a mi torkunkon akarják lenyomni. Ebből csak a kormányváltás és az egyetlen kormányzóképes ellenzéki alternatíva, a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány jelenthet kiutat.

Mindenki tudja, hogy milyen rossz állapotban van a zalaegerszegi mentőállomás. Vagy, hogy Zalaegerszeg az a megyei jogú város, ahonnan a leglassabban lehet elérni Budapestre. Az utóbbi beruházást minden választás előtt újra és újra megígérik, pedig az eredeti ígéreteknek megfelelően már 2018 óta, 5-6 éve gyorsforgalmi úton kellene eljutnunk az M7-es autópályára.

És mivel idén újra választások lesznek, az elmúlt hetekben újra megígérték az autóutat. Mint egy rossz film, ahol pontosan tudjuk, hogy mikor mi következik. Csak kár, hogy jelen esetben velünk szórakoznak.
A jelenlegi hivatalos információk szerint jelenleg is “ígéret” szakaszban áll a beruházás, hiszen a zaol.hu-n megjelent információk szerint a tervek felülvizsgálata zajlik, a beruházás folytatásáról hivatalosan majd csak később születik döntés.
További, tudható információ, hogy az útszakasz Magyarország eddigi (egyik?) legdrágább autópályája/ gyorsforgalmi útja lehet, összesen 400 milliárd forintba fog kerülni. Ez kilométerenként 9,1 milliárd forintot fog jelenteni. Azt pedig tudjuk, hogy Magyarországon az induló költségek és a végleges, tényleges költségek sokszor köszönőviszonyban sincsenek egymással. Gondoljuk csak a zalaegerszegi uszoda építésére.

Bízom benne, hogy ezúttal nem választási ígéret marad az M76-os gyorsforgalmi út építése.

Zalaegerszeg bekötése az ország gyorsforgalmi illetve autópálya rendszerébe mindannyiunk közös célja, politikai oldaltól függetlenül. Továbbá bízom abban, hogy nem a sajtóban megjelent rekord költségeken (és nem is annál drágábban) valósul meg a beruházás és a fejlesztéssel nem a fideszes körök zsebének további gyarapítása a cél. Fontos, hogy az útszakasz a legjobb minőségben, a legjobb áron készüljön el, a magyar és a zalai emberek érdekeit szolgálva.

Ha ez nem lenne már önmagában is elég,

a Fidesz tavaly novemberben még a területfejlesztési törvényt is úgy módosította, hogy az önkormányzatoknak nem lesz beleszólásuk abba, hogy milyen fejlesztés történjen a városukban.

Egyelőre tehát csak az biztos, hogy a fent felsorolt beruházások nem valósulnak meg, de könnyen lehet, hogy helyette olyan beruházások lesznek, amiket a város nem akar és a kormány dönt majd róluk.  Ebből nem kérünk!

A Demokratikus Koalíció helyi képviselőjeként elfogadhatatlannak tartjuk, hogy Orbán Viktor velünk akarja megfizettetni a lopása következményeit. Elegünk van abból, hogy 13 éve fideszes milliárdosok lopják szét a hazánkat, aztán amikor ennek következménye van, azt a mi torkunkon akarják lenyomni.

Sajtóvisszhang

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?