Közgyűlés utáni sajtótájékoztató – 2023. március

Keresztes Csaba (DK) és Benke Richárd (Jobbik) önkormányzati képviselők március 30-án sajtótájékoztató keretében számoltak be a márciusi közgyűlésről.

Az említett témák:

  • A kistérségi orvosi ügyeleti rendszer 2022. évi működéséről szóló tájékoztató kapcsán felvetettük a körzeti orvosi ügyelet állami fenntartásba adásának témáját, amit frakciónk nem fog támogatni.
  • A március végén bevezetett új városi autóbusz menetrend. Kértük, hogy a lakosság véleményeit továbbra is gyűjtse a volán illetve az önkormányzat. Az igények összesítése és újabb forgalomszámlálás és igényfelmérés után változzon csak a menetrend az év második felében.
  • Roller kölcsönző szolgáltatás jön Zalaegerszegre, a város több, mint 30 pontján létesülnek e-roller pontok. Támogattuk az előterjesztést. Az ország több nagyvárosában működik már ilyen rendszer. Azt látjuk, hogy az ottani tapasztalatok és megoldások megfelelően lettek beépítve a zalaegerszegi rendeletbe.
  • Interpellációban felvetettük, hogy az év elején a postaládákba szórt évértékelő kiadvány felesleges kiadás volt a város számára. A csaknem 50 oldalas propaganda kiadványra semmi szükség nincs, pláne egy megszorításokkal teli költségvetési évben.

A Zalaegerszegi Televízió 2023. március 31-ei Híradójának tudósítása a sajtótájékoztatóról:

Az EgerszegiHírek.hu honlap cikke: A márciusi közgyűlést értékelte a Tiéd a Város

Forrás: tiedavaros.hu

Kapcsolódó cikk:

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?