Emlékezés Trianonra Zalaegerszegen

Ellenzéki pártvezető képviselőtársaimmal tegnap részt vettünk a városi megemlékezésen Trianon 100. évfordulóján.
Trianon az egész magyar nemzet számára az egyik legnagyobb történelmi fájdalom. De ezen a fájdalmon -már csak amiatt is, mert revízióra nincs lehetőség- felül kell emelkednünk. A jelen körülmények között kell naggyá tennünk a hazát. A magyarság egyesítésére pedig a legjobb lehetőséget úgy hívják, hogy Európai Unió.

Ami a tegnapi ünnepet illeti:
A politikai ellentétek félretétele nagyon szépen hangzik, de sem az országgyűlésben, sem Zalaegerszegen nem valósult meg. Ismét nem valósult meg. Hivatalos városi képeken ne keresse senki az ellenzéki képviselőket, mert vagy nem kaptunk meghívást a megemlékezésre (Andráshidára), vagy véletlenül pont nem szerepelünk egyiken sem (országzászló avatás).

Tegnap nem akartam kritikai megjegyzést írni, de ma már igen… Az a párt, amelyik 1990-ben még kivonult a Trianoni megemlékezéskor az Országgyűlésből, most kisajátítja az emlékezést országosan (az ünnepi parlamenti ülésen az ellenzék nem szólalhatott fel) és városi szinten is (erről fentebb). Hiába öntik le rózsaszín mázzal helyi szinten/ szinteken… akkor sincs két Fidesz.

A kép forrása: zaol.hu galéria


You may also like...

Vélemény, hozzászólás?