DK utcafórum Zalaegerszegen, Ráczné Földi Judittal

2018. március 3-án, szombaton délelőtt kitelepülést és utcafórumot tartottunk a zalaegerszegi piacon. Az eseményen, a helyi DK és MSZP tagok mellett részt vett Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, Keresztes Csaba a DK helyi választókerületi elnöke és Góra Balázs, az MSZP-Párbeszéd országgyűlési képviselőjelöltje.

dk_zalaegerszeg_piac_2018-03-03

Keresztes Csaba választókerületi elnök (DK), Ráczné Földi Judit elnökségi tag (DK), Góra Balázs országgyűlési képviselőjelölt (MSZP-P), Nagy Zoltán megyei önkormányzati képviselő (DK)

A kitelepülésen a helyi sajtó számára sajtótájékoztatót tartottunk. Ráczné Földi Judit elmondta, a DK és az MSZP megtették egymás irányába a kötelező lépést. Koordináltan indítunk képviselőjelölteket mind a 106 egyéni országgyűlési választókerületbe. A DK által régóta képviselt, egy az egy ellen politikájával sikerülhet a jelenlegi hatalom leváltása. Véleménye szerint a kisebb pártoknak is csatlakozniuk kell ehhez a szövetséghez, hiszen a kormányváltást közösen hozhatjuk el.
Hódmezővásárhely bebizonyította, hogy van remény és van értelme küzdeni. Orbánnal és rezsimjével nincs alku!
Szerinte a gyűlöletkeltés helyett az emberek valódi problémáival kell foglalkozni, az Orbán családnak pedig el kell számolnia vagyonosodásával és felelniük kell az elmúlt hetekben kirobbant ELIOS-ügy miatt is.

Keresztes Csaba a koordinált jelöltállítás kapcsán ismertette, Zalaegerszegen a koordinált jelöltállítás jegyében a DK nem állít országgyűlési képviselőjelöltet, helyette Góra Balázst, az MSZP-Párbeszéd jelöltjét támogatjuk. Természetesen amellett, hogy mindenkitől azt kérjük, listás szavazatát a Demokratikus Koalícióra adja.
A hódmezővásárhelyi ellenzéki győzelemnek szerinte is nagy jelentősége van. Kiemelte, hiába mondják sokan, hogy a helyi Fidesz nem olyan mint az országos, ez tévedés. Minden állami és önkormányzati intézményt a kezükben tartanak. Zalaegerszegen és környékén a boldoguláshoz fideszes párttagság szükséges. Aki nem hódol be, azt egzisztenciálisan ellehetetlenítik. Több ilyen példát hallottunk eddig is és most már sajnos nem csak az állami/ önkormányzati szektorból.
Az ELIOS-ügy kapcsán elmondta, nemrég Nagy Zoltánnal közösen közérdekű adatigényléssel fordultak Zalaegerszeg polgármesteréhez a témában (részletek ITT).

Az április 8-ai választáson mindenkinek két szavazata lesz. Egy az egyéni képviselőjelöltre leadható és egy pártlistára leadható szavazat. A két DK-s politikus azt kéri, hogy egyéniben Góra Balázst, listán pedig a Demokratikus Koalíciót támogassák Zala Megye 1. Választókerületének lakói.

Köszönjük a sajtó megjelent képviselőinek a tudósítást!
Sajtómegjelenések az eseményről

Forrás: dkzalaegerszeg.com

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?