Támogatást az egészségügyben dolgozóknak, MOST!

A kormány a járvány kezdetén azt ígérte, hogy 500 ezer forintos jutalmat fog adni a kórházi dolgozóknak. Azóta több, mint egy hónap telt el, de a kórházainkban dolgozók még egyetlen forintot sem láttak a kormánytól.

10 éve ez megy az egészségügyi dolgozókkal: pénzhiány, a szakma kivéreztetése, amelynek az a vége, hogy évente 30 ezren halnak meg a nem megfelelő betegellátás
miatt. A munka az most kell, a túlóra az most kell, védőfelszerelés nélkül koronavírusos betegeket ápolni most kell, a beígért jutalom meg ráér majd valamikor a jövőben.

A Demokratikus Koalíció zalaegerszegi központú választókerületi szervezete szerint azt az 500 ezer forintos jutalmat már most meg kellene kapniuk az egészségügyi dolgozóknak!

Nem kellene megvárni az ígért nyári dátumot. Az áldozatos munkát már most elvégzik, semmi nem indokolja a késlekedést.
A DK szerint az egyszeri jutalom semmit sem fog megoldani a magyar egészségügyben, az csak bánatpénz lehet, ha nem lesz béremelés. A DK továbbra is azt követeli a kormánytól, hogy ne filléreskedjen a magyarok egészségén, hanem duplázza meg az egészségügyi dolgozók fizetését. Ideje lenne tanulni a járványból, és végre megbecsülni azokat, akiket 10 éve mindig csak hitegetnek és kihasználnak.

A DK zalaegerszegi szervezete felszólítja a város fideszes polgármesterét és országgyűlési képviselőjét, hogy vesse latba esetleges kormányzati befolyását a jutalmak kifizetése érdekében.

Nem elég, hogy az orvosi rendelőbe nem érkeznek meg a maszkok, nem elég, hogy kapkodó és ésszerűtlen intézkedések miatt zsúfoltság alakul ki az orvosi rendelőkben, az életüket kockáztató egészségügyi dolgozók pedig kapják meg azt a jutalmat, amelyre konkrét ígéretet kaptak. Felelőtlenség ami történik. Városunk fideszes polgármestere segítsen abban, hogy ez megtörténjen.

Az egészségügyi dolgozók munkájukból kifolyólag ők még az idős korosztálynál is veszélyeztetettebbek a járványban. Mivel a kormány még arra is alkalmatlannak bizonyult, hogy maszkot és védőfelszereléseket adjon az egészségügyi dolgozóknak, mára a legóvatosabb becslések szerint is minden 8. fertőzött az egészségügyben dolgozik. Ez sajnos már halálos áldozatot is követelt, egy tatabányai beteghordó meghalt a betegségben.

A kormány tehát még akkor is csak ígérget, amikor a kórházi dolgozóknak nem csak a túlórákkal, a rossz körülményekkel, és a védőfelszerelések hiányával kell szembenézniük, hanem akár a lélegeztetőgéppel vagy a halállal is szembe kell nézniük.

Milyen érdekes, Mészáros Lőrinc közben ezekben az időkben is milliárdokhoz jut, tőle nem várnak türelmet.

A Demokratikus Koalíció szerint drámai és felháborító, hogy a kormány még a járványhelyzet kellős közepén is átveri az egészségügyi dolgozókat, és a mai napig nem folyósította a beígért egyszeri jutalmat. A DK szerint az egyszeri jutalom semmit sem fog megoldani a magyar egészségügyben, az csak bánatpénz lehet, ha nem lesz béremelés.

A DK továbbra is azt követeli a kormánytól, hogy ne filléreskedjen a magyarok egészségén, hanem duplázza meg az egészségügyi dolgozók fizetését.

Kapcsolódó videó
Varga Zoltán május 12-én, az Ápolók Nemzetközi Napján tartott online sajtótájékoztatója

A képhez tartozó alt jellemző üres; vargazoltan_online_20200512.png a fájlnév

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?