Tüntettünk a Korrupció Kormánya ellen

Április 19-én (szombaton), 16 órakor, csatlakozva az országos tüntetéssorozathoz, az Európa téren szerveztünk korrupció ellenes tüntetést.

Az „Országos Tüntetés a Korrupció Kormánya Ellen” elnevezésű akcióhoz több mint 100 város csatlakozott országszerte. A tüntetéssorozatot a DK, az MSZP, az Együtt és más civil szervezetek szervezték országosan. Zalaegerszegen a Demokratikus Koalíció egyedüliként szervezte/ vett részt a megmozduláson.

A tüntetésen Keresztes Csaba választókerületi elnök szót emelt a hatalmi ágak totális elfoglalása ellen, valamint rámutatott, hogy a Fidesz kormány az európai és állami pénzekkel soha nem látott mértékben támogatja a „haverokat” és lehetetleníti el a velük nem szimpatizálókat. Felsorolta az elmúlt 5 év kormányzati korrupciós botrányokat: magánnyugdíj-lenyúlás, trafikmutyi, földmutyi, atommutyi, kaszinómutyi, letelepedési kötvény-mutyi, belvárosi ingatlanpanama, takarékszövetkezet-mutyi, közvilágítás-mutyi, vízum-mutyi, gáz-mutyi, ÁFA- csalás, a stadionépítések közpénzből és persze a Fideszes brókerbotrány.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=-RlQdfFZ40Q?rel=0&w=560&h=315]

A rendezvényen felszólalt Jakobovics Angéla DK- tag és Dr. Balogh Miklós volt választókerületi elnök, a DK Országos Tanácsának tagja.

A Zalai Hírlap tudósítása ITT található, további videókkal!
A Zalaegerszegi Televízió beszámolója EZEN a linken érhető el.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?