Nyílt levél Vigh Lászlónak a zalaegerszegi közgazdász képzés átalakításáról

2020. április 14-én, hétfőn nyílt levélben kerestem meg Vigh László országgyűlési képviselőt, a Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg (BGE GKZ, volt Számviteli) Pannon Egyetembe való beolvasztásáról.
A levelet a laszlo.vigh@parlament.hu e-mail címre küldtem el 18:06-kor.

NYÍLT LEVÉL VIGH LÁSZLÓ
ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐNEK
A BGE ZALAEGERSZEGI KARÁNAK (VOLT SZÁMVITELI FŐISKOLA) ÁTSZERVEZÉSÉRŐL

Tisztelt Képviselő Úr!

A Mediaworks megyei sajtótermékei szerint Ön és képviselőtársa nemrég „módosító indítványt nyújtott be a Nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi törvény, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz”. A módosítás szerint a Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg a Pannon Egyetem szervezetébe olvadna be.

Képviselő Úr!

Közoktatásunk és felsőoktatásunk nem lehet pártérdekeket kiszolgáló politikusok játszótere. A zalaegerszegi közgazdász képzés hosszú és sikeres évtizedekre tekint vissza. A képzés erős és jó hírnévnek örvend a régióban. A Számviteli Főiskolai időkben, majd a Budapesti Gazdasági Főiskola szervezetén belül a zalaegerszegi közgazdász képzés ismertté és elismertté vált a diákok, hallgatók és munkaadók körében. Ennek és az akkori zalaegerszegi intézet dolgozóinak és vezetésének kemény munkájának köszönhetően a képzés 2011-ben önálló karrá vált. A 2016-os egyetemmé válás még magasabb szintre emelte a zalaegerszegi képzés nívóját.

Volt egyetemi polgárként szívemen viselem a képzés jelenét és jövőjét. Emiatt, a több hallgatói és oktatói megkeresés miatt, valamint az ügy komolyságára tekintettel kérem, hogy a Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg átszervezésével kapcsolatos, pontokba szedett alábbi kérdéseimre ugyanebben a sorrendben válaszoljon:

  1. A fent említett törvénymódosítás elkészítésében és az átalakítás tervezésében Ön milyen szerepet töltött be?
  2. Mikor és hány alkalommal egyeztetett Ön a BGE GKZ átszervezéséről a Budapesti Gazdasági Egyetem Rektorával?
  3. Mikor és hány alkalommal egyeztetett Ön a BGE GKZ átszervezéséről a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg dékánjával?
  4. Mikor és hány alkalommal egyeztetett Ön a BGE GKZ átszervezéséről az zalaegerszegi kar hallgatói szervezeteivel?
  5. Tervez-e egyeztetéseket az előző három pontban felsorolt személyekkel és szervezetekkel a következő időszakban? A BGE vezetése, a BGE GKZ vezetése, oktatói és hallgatói mikor kapnak részletes tájékoztatást az átszervezés részleteiről?
  6. Az átszervezés megvalósulása esetén az esetleges eddigi egyeztetések tapasztalatai alapján lát-e esélyt arra, hogy a zalaegerszegi kar több évtizedes tapasztalatára komolyan számít az átvevő egyetem Szenátusa és a Gazdaságtudományi Kar mellett önálló karként működhet a Pannon Egyetem berkein belül?

Képviselő Úr!

Kérem, kerekedjünk felül a pártpolitikán és belátható időn belül válaszoljon kérdéseimre a keresztes.csaba@outlook.com vagy a keresztes.csaba@zalaegerszeg.hu email címre. Válaszüzenetét nyilvánosságra fogom hozni jelen levél mellé csatolva online felületeken.

Zalaegerszeg, 2020. április 14.

Keresztes Csaba
volt zalaegerszegi BGE-s hallgató;
önkormányzati képviselő – frakcióvezető, Zalaegerszeg MJV Közgyűlése;
választókerületi elnök, DK Zala Megye 1. Vk.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?