Sajtótájékoztató a zalaegerszegi közgazdász képzés átszervezéséről

2020. április 20-án közös sajtótájékoztatót tartott a DK, az MSZP és a Jobbik Zalaegerszegen. A Tiéd a Város önkormányzati képviselői (Keresztes Csaba, Góra Balázs, Benke Richárd) elmondták, hogy a felsőoktatás átalakítása nem lehet a pártpolitika játszótere.

A BGE Gazdálkodási Karának Pannon Egyetembe való beolvasztásáról szakmai alapon, minden értintett bevonásával kell(ett volna) dönteni! A képviselők remélik, hogy abban az esetben, ha az Országgyűlés előtt lévő törvénymódosítás elfogadásra kerül és megvalósul a Pannon Egyetemi integráció, a zalaegerszegi közgazdász képzés továbbra is önálló karként működhet tovább. Nem szeretnék, ha a lassan 50 éves közgazdász képzés a politikai beavatkozás eredményeként vesztene népszerűségéből és erejéből.

Beszámoltak a Vigh Lászlónak írt nyílt levelükről is, ami ITT található.

Kifejtették még, hogy az ellenzéki pártok szerint az idei érettségit a kormány által tervezett módon nem szabadna megtartani. Akkor, amikor korlátozások vannak érvényben a koronavírus terjedésének fékezése érdekében, nem szabad engedni, hogy csaknem 100.000 ember a tömegközlekedést használva érettségizzen. A megoldást a lehetséges esetekben a megajánlott jegyek jelenthetik. Ebben az esetben csökkenthető a vizsgázók és az intézményekben megjelenni kénytelen diákok száma.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?