Tisztázni kell a tesztpályával kapcsolatban felmerült aggályokat!

2017. október 5-én a zalaegerszegi Dísz téren tartott újabb közös sajtótájékoztatót Keresztes Csaba DK-s választókerületi elnök, Kiss Ferenc MSZP-s és Dr. Paksy Zoltán LMP-s önkormányzati képviselő a zalaegerszegi tesztpályával kapcsolatosan, a HVG-ben megjelent aggályokról.

Keresztes Csaba (DK), Kiss Ferenc (MSZP), Paksy Zoltán (LMP)

Kiss Ferenc kiemelte, hogy a város számára fontos beruházásról van szó. Amennyiben valóban a bejelentett tervek szerint valósul meg a beruházás, nagy lehetőség előtt áll Zalaegerszeg.

Keresztes Csaba az alábbiakat fejtette ki:

A HVG hetilap augusztus 31-ei számában hosszú cikket olvashatunk a zalaegerszegi tesztpálya projektről. Én személy szerint nem tudtam, hogy ilyen komoly beruházásról van szó, hiszen elég kevés információt tudhatott meg a lakosság.

Azt persze mindenki láthatta az interneten (Youtube-on), ahogy Vigh László bohóckodik a földmunkálatokat végző teherautók között.

Az említett újságcikk megemlít olyan ügyeket, amik úgy gondoljuk, tisztázásra szorulnak.

A cikk a következőket állítja:

  • a 250 hektárnyi terület ötöde tavaly ősszel még nem volt az állam/ önkormányzat tulajdonában
  • novemberen a fideszes többségű zalaegerszegi közgyűlés úgy döntött, hogy megveszi a még hiányzó területet az olasz tulajdonostól, méghozzá a termőföldek szokásos, legfeljebb 1-2 milliós árával szemben hektáronként 29 millió forintért
  • az olaszok cégét néhány héttel az előtt, hogy a föld december végén az önkormányzat nevére került megvette két helyi vállalkozás
  • a tulajdonos a földért összesen 1,9 milliárd forintot kapott az összesen 65,4 hektárnyi területért
  • felét az állam állta
  • másik felére az önkormányzat hitelt vett fel az OTP Banktól
  • ami a legérdekesebb a cikkben:
    • az új tulajdonos által készített mérlegbeszámoló szerint az ingatlant 230 millió forinton tartották nyilván

A földek ügyében tett állítások után a cikk megjegyzi, hogy a 40 milliárdos beruházás 3 milliárdot igénylő előkészítő munkálatait a Mészáros Lőrinc üzleti köreihez tartozó Duna Aszfalt végezheti.

A beruházás, már csak volumene miatt is, valamint a város lakói megérdemlik, hogy tisztán lássanak a kérdésben. Nem szeretnénk, ha Zalaegerszeg jövőjét nagyban meghatározó beruházást ilyen vagy ehhez hasonló botrányok öveznék.”

Paksy Zoltán ez után bejelentette, hogy a HVG által írtak tisztázása érdekében Kiss Ferenccel vizsgálóbizottság felállítását fogják kezdeményezni a városi közgyűlésben.

Sajtómegjelenések a témában


Frissítés:

Vigh László valami olyasmit mondott, reagálásként a mai sajtótájékoztatónkra, hogy az ellenzék irigy, ezért „dobálózunk” földmutyival.

Gratulálok neki!

Javaslom, hogy amikor legközelebb szöveget értelmez, kérjen segítséget, valamint javaslom a sajtótájékoztatón említett HVG cikk elolvasását (ugyanis azt mondtuk el, nulla vádaskodással + 
kiemeltük hogy Zalaegerszeg számára nagy lehetőségeket rejt a beruházás sikeressége).
Az ellenzék és a zalaegerszegiek jelentős része nem az ő „szakértelmére” kíváncsi, azt láttuk a bohóckodós Youtube videón, hanem valódi válaszokat várunk a hetilapban leírtakra.

Keresztes Csaba

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?