Ajándék frekvencia Zalaegerszegről/től

radio_1

Lehetett sejteni, hogy Andy Vajna Radio 1-ének terjeszkedése nem csak a Helikon Rádió keszthelyi és kanizsai frekvenciáira fog kiterjedni, előbb-utóbb meg fog jelenni Zalaegerszegen is.

Mivel (tudtommal) Zalaegerszegen nincs a közeljövőben lejáró frekvencia szerződés, így más eszközökhöz kellett folyamadniuk.

Egerszeg Rádió

Az Egerszeg Rádiót érheti sok kritika. Induláskor elég sok interjút adtak fideszes politikusokkal (már a legelején sejteni lehetett, hogy nem független rádióról beszélünk, hiszen a kezdetekkor a polgármester ült a műsorvezetői székben, őt állták körül a műsorvezetők…). Később javult a helyzet, igaz a hírek szerkesztésekor a mai napig kiemelik a kormánypropaganda szövegeit, valamint az is előfordul(t), hogy két zene között számolt be a műsorvezető Németh „Rezsi” Szilárd civileket aljasan támadó sajtótájékoztatójáról.

Profi rádió.

Mégis a mi rádiónk, zenei kínálata szerintem tökéletes és a műsorok általában jól összerakottak. El lehet mondani, hogy egy profi rádióvá nőtte ki magát „A város rádiója”.
A Class FM megszűnése után egyértelműen a leghallgatottabb rádió lett Zalaegerszegen, ezt bizonyítja az Egerszeg Rádió honlapjáról származó hallgatottsági felmérés eredménye:

hallgatottsag_grafikon_marcius_webslider-1300x520

forrás: www.egerszegradio.hu | 2017. szeptember 27.

A hirdetők szemében is sikeres rádiót hamarosan nem hallgathatjuk tovább a megszokott frekvencián. A 95,1-en Andy Vajna rádiója lesz hallható hamarosan.

Rádió 1 és Simicska FM?!

A Zalaegerszegi Televízió és Rádió Kft. ügyvezetője azt mondja, hogy az egerszegiek vágynak az országos szerkesztésű műsorokra. Ezért az összekapcsolódás. (A híreket ezentúl is Zalaegerszegen szerkesztik…).

A fenti hallgatottsági felmérés mutatja, hogy az egerszegieknek most is van választási lehetőségük, még ha korlátozott is, hiszen a nagy országos kereskedelmi frekvencia éppen süket. De a pályáztatás már elindult, tehát hamarosan változik a helyzet (a választás előtt jön a Simicska FM?!).

Az Egerszeg Rádió szlogenje, miszerint „A legjobb itthon” az országos rádiók ellen sikeresen ment a Class FM-es érában is. A kezdetektől azért harcoltak, hogy a helyi rádió színvonalas és hallgatott legyen.
Nem hiszem, hogy önszántukból adták fel a zalaegerszegi rádiós álmot, éppen a csúcson vagy a csúcs közelében. Egyszerűen teljesítik a parancsot, miszerint kell a régi Rádió 1-es frekvencia, még a választások előtt. (Az Andy Vajna előtti a Rádió 1 Zalaegerszegen a 95,1-es frekvencián működött.)

Egy híreiben elfogult rádiót a választások után lehetne független rádióként működtetni, viszont Andy Vajnától aligha lehet majd elvenni.

Lassan épül a Fideszes média birodalom. Újságok, tévék és rádiók állnak az önkény szolgálatába.

Meddig tűrsz még Magyarország?
Meddig tűrsz még Zalaegerszeg?!

Folytatás: Az NMHH honlapja szerint a zalaegerszegi 88,9-es frekvenciára hamarosan pályázatot írnak ki. Így a történet még nem biztos, hogy véget ér. Ha esetleg a jövőben ott szólalna meg az Egerszeg Rádió, egyértelmű lesz, hogy nem zalaegerszegiek országos rádiós igényei miatt adták oda a frekvenciát Vajnának. Az is legyen egyértelmű, hogy meg lesznek a történet felelősei is, valamint hogy a Zalaegerszegi Televízió és Rádió Kft. nem a város érdekeit tartotta szem előtt az összekapcsolódás kérvényezésekor.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?