DK: Vigh László fizesse vissza a földjére költött EU-s pénzt!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=8cR4RToaik8]

A mai napon több online híroldalon megjelent, hogy Vigh László helyi országgyűlési képviselő, a Fidesz választókerületi elnöke eladta a 3 hektáros földjét a felsőrajki önkormányzatnak, hogy az EU-s pénzből tegye rendbe. A közpénzből rekultivált telket a fideszes képviselő aztán 5000 forintért vásárolta vissza az önkormányzattól.

Látható, hogy a Brüsszelre mutogató Fideszesek a legkülönfélébb módokon teszik zsebre az EU-s pénzeket. Ezzel nem csak az európaiakat, hanem a magyarokat is elárulják, a saját gazdagodásukra használva a sokak pénzét. Vigh László ezzel méltatlanná vált a zalaegerszegiek és Zalaegerszeg környékiek képviseletére, hiszen ezt a pénzt a közös tulajdonban lévő földek megóvására kellett volna fordítani.

A Demokratikus Koalíció felszólítja Vigh Lászlót, hogy fizesse vissza a földjére költött EU-s pénzeket! A DK emlékezteti a képviselőt, hogy az Európai Unió nem a fideszes keveseknek, hanem a sokaknak szánja a támogatásokat. A DK szerint Vigh Lászlónak az utolsó forintig vissza kell fizetnie a jogosulatlanul felhasznált közpénzt.

Zalaegerszeg, 2016. március 17.

Keresztes Csaba
választókerületi elnök
Demokratikus Koalíció Zala Megye 1. sz. Választókerületi Szervezete

Vigh László sajtótájékoztatója utáni reakciónk

15774_727255987312263_2146861738258089381_n

Nagy Zoltán

A DK reakciója Vigh László sajtótájékoztatójára (zaol.hu):
Nagy Zoltán, a DK megyei önkormányzati képviselője jelezte: „a tegnapi sajtó elől való bujkálás után, a mai napra gyorsan megtalálták a megoldást”. A nyilatkozat szerinte „enyhítő körülmény lehet, de nem teszi semmissé a Fidesz EU-s pénzekkel való visszaélését”.

11130167_1598162720441618_2186884776011076420_o

Keresztes Csaba

Keresztes Csaba, a DK helyi választókerületi elnökének reakciója:
Ezen a válaszon (zaol.hu) nagyon sokat gondolkodhattak tegnap Habony úrék. Lebukás után állítsunk be úgy egy ügyet, mintha az az emberek érdekeit szolgálta volna.
Azok után, hogy a felsőrajki polgármester az Origo szerint azt mondta, hogy „a Vigh család olyan földeket vásárolt meg nyomott áron, amelyek mindig is az övék voltak”, nehezen védhető a helyzet.
Érdekes, hogy a fenti cikkből nem derült ki, hogy az ellenzéki „támadások” és az Origo cikke miatt mondta vissza a vásárlást tegnap. (Tegnap, amikor úgy látszik a parlamenti munkája csak a nyilvánosság elé állásában akadályozta a képviselő urat.)
Senki nem várja el egyetlen politikustól sem, hogy magán vagyonát felajánlja az önkormányzatnak/ államnak (ha mégis ezt teszi, szíve joga). Azt várjuk el a politikusoktól, hogy a rájuk bízott hatalommal NE ÉLJENEK VISSZA, az állami és Európai Uniós forrásokat ne önös érdekeik alapján költsék/osszák el és tiszteljék a köztársaság törvényeit.

 

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?