Közgyűlés után (2023. november) – közétkeztetési díjak, Létesítményfenntartó Kft. (+videó)

Sajtótájékoztató

A két témában Keresztes Csaba a Demokratikus Koalíció nevében november 21-én tartott sajtótájékoztatót, amiről beszámolt a Médiacentrum Zalaegerszeg.
A témában írt cikk az EgerszegiHírek.hu honlapon elolvasható: https://www.egerszegihirek.hu/helyi-hirek/kozgyules-utan-ertekelt-a-dk-is

A Zalaegerszegi Televízió Híradójának tudósítása itt megnézhető:

Beszámoló a közgyűlésről

Ellenzéki javaslatra a zalaegerszegi közgyűlés ma nem szavazott az óvodai, iskolai közétkeztetés díjainak emeléséről

Az előterjesztés újabb 10%-os díjemelést javasolt (2021 óta 90%-kal emelkedtek ezek a díjak), azonban felszólalásomban felvetettem, hogy vizsgáljuk meg annak lehetőségét, hogy az emelés költségét a város vállalja át a családoktól a 2024. évi költségvetés terhére.

A téma a szükséges számítások és egyeztetések után decemberben kerül újra a közgyűlés elé.

Az előterjesztés itt elolvasható: http://kepviselo.zalaegerszeg.hu/napirend.php?id=207 (7. napirendi pont)

A Zalaegerszegi Létesítményfenntartó Kft-ről

Rendőrségi vizsgálattal összefüggésben lemondott a Zalaegrszegi Létesítményfenntartó Kft. ügyvezetője. Bánhegyi Péter egy rendőrségi vizsgálattal összefüggésben mondott le. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság vizsgálati osztálya folytat nyomozást hűtlen kezelés bűntett és hamis-magánokirat felhasználása vétség elkövetésének gyanúja miatt.
A volt ügyvezetőt tanúként hallgatták ki. Azon vagyunk, hogy minél több információ napvilágra kerüljön és kiderüljön az igazság.

Kértük, hogy a vállalat és az önkormányzat mindenben működjön együtt a rendőrséggel, ahogy információink szerint eddig is tette.
Meg kell vizsgálni, hogy miért nincs belső ellenőr a vállalatnál, miért a felügyelőbizottság és a könyvvizsgáló látja el a belső ellenőr munkáját?
Kezdeményeztük, hogy a város ellenőrzési osztálya folytasson le soron kívüli vizsgálatot, különös tekintettel azokra a területekre, amiket a rendőrség vizsgál. A vizsgálati jelentést a képviselők kapják meg.
Továbbá kértem, hogy a vállalat elmúlt három évi munkavállalói listáját bocsássák rendelkezésemre.

Fotók forrása: Médiacentrum Zalaegerszeg


You may also like...

Vélemény, hozzászólás?