Élőlánc az oktatásért, Zalaegerszegen is

❗️Ma reggel élőlánc volt Zalaegerszegen, az oktatásért 🇭🇺

Volt paisos, munkácsys és báthorys diákként, volt zalaegerszegi főiskolásként/ egyetemistaként kötelességemnek éreztem, hogy kiálljak volt tanáraimért, a város és az ország jelenlegi tanáraiért, a diákokért, leendő gyermekeimért.

Nem utolsó szempont pedig, hogy kiálljak Magyarország jövőjéért. Hiszen a magas szintű oktatás biztosítja hazánk fejlődését.

Nagyon jó volt látni, hogy a városban ennyi ember megmozdult az oktatásért. A szervezők szerint 1000 ember vett részt az élőláncban. A Kossuth utca – Kisfaludy utca – Mártírok útja – Kazinczy tér köré felállt élőlánc rég nem látott megmozdulás volt a városban.

Sok köszönet jár a szervezőknek és a résztvevőknek!

A kormányzat és fideszes politikusok az EU-ra és az ellenzékre próbálják fogni a tanárok béremelésének elmaradását. Zalaegerszegen is ezt próbálják csinálni.

Pedig biztosan tisztában vannak azzal, hogy az oktatás tagállami feladat, a pedagógusok bére a nemzeti kormányok hatásköre, a magyar pedagógusok bérét a magyar kormány fizeti.

12 éve kormányoznak. Ezidő alatt nem fordítottak elég pénzt és energiát az oktatás modernizálására, fejlesztésére, a pedagógusok megbecsülésére. Arra, hogy a mai fiatalok megfelelő minőségű oktatást kaphassanak. Pont az ellenkezőjéért dolgoztak.

Azt is próbálják elferdíteni, hogy miről is szólnak ezek a tüntetések. Nem csak béremelésről van szó. (Béremelésről és nem pótlék emelésről!)

Milyen céllal tartják a tiltakozó akciókat?

  • ❗️ új tanterv kidolgozása, szakértők bevonásával
  • ❗️ diákok és tanárok óraszámainak csökkentése
  • ❗️ azonnali pedagógus béremelés, és aktualizált életpályamodell
  • ❗️ a pedagógusok zaklatásának és elbocsátásának megszüntetése
  • ❗️ a kirúgott budapesti tanárok visszahelyezése az állásukba és nyilvános bocsánatkérés tőlük.

A tiltakozások pártpolitikától függetlenül zajlanak.

De azt már pártpolitikusként írhatom, hogy abban biztos vagyok, hogy ettől a kormánytól nem várhatjuk a problémák megoldását. 🇭🇺🇪🇺

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?