Ülésezett a Humánigazgatási Bizottság – 2022. szeptember


Ma elkezdődött Zalaegerszegen is az „őszi ülésszak”. A jövő csütörtöki közgyűlés előtt ezen a héten a bizottságokban folyik a munka.

Ma reggel a Humánigazgatási Bizottság ülésén vettem részt. Számomra holnap délután lesz a következő ülés (Műszaki Bizottság), majd csütörtökön elnökként a Pénzügyi Bizottságot fogom vezetni.

A mai ülésen többek között elhangzott, hogy a növekvő energia és gázárak miatt folyamatban van egy felmérés a zalaegerszegi intézmények körében, hogy mekkora problémával állunk szemben és ha szükséges, akkor milyen korlátozásokat kell bevezetni a téli időszakban.

Egyelőre nincs döntés ezekről, de az látszik, hogy az orbáni infláció és a rezsicsökkentés visszavonása súlyos problémákat okozhat az intézményeinknél.
Ez érintheti az óvodákat, szociális és kulturális intézményeket egyaránt.

Több megkeresés is érkezett hozzám a Zalavíz jövőjével kapcsolatban, de sajnos ezekre a kérdésekre még nem tudok válaszolni. Az ellenzéki képviselők még nem ismerik a közgyűlés Zalavíz Zrt-t érintő napirendi pontjának előterjesztését. (Pedig elvileg a bizottságoknak is tárgyalniuk kellene…) Jövök majd a részletekkel…

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?