Legyen 0%-os az alapvető élelmiszerek áfája!

Petíciót indít a Demokratikus Koalíció! Itt az ideje, hogy a kormány viselje a felelősséget azért, hogy inflációs veszélyhelyzetet okozott és ne az emberekkel fizettesse meg az elhibázott gazdaságpolitikája árát!

Állítsuk meg az élelmiszerdrágulást az ÁFA eltörlésével, írd alá a petíciónkat!

A Fidesz mára tönkretette a magyar forintot, ezért fizetünk hétről-hétre egyre többet a boltokban a bevásárlásért. Magyarországon ma inflációs veszélyhelyzet van, amit a törvénytelen kormány idézett elő. Ha mindez nem lenne önmagában is elég baj, a Fidesz még adót is szed az általa drágává tett alapvető élelmiszereken. Nem elég, hogy megfizethetetlen lett a bevásárlás, még a törvénytelen kormány is a zsebünkben kotorászik a kasszánál.

Ezért követeljük, hogy a törvénytelen kormány törölje el az alapvető élelmiszerek áfáját: ez legyen 0% az év végéig, jövő évtől pedig véglegesen 5%!

Elég volt abból, hogy a törvénytelen kormány még pénzt is akar keresni azokon az alapvető élelmiszereken, amiket ő tett megfizethetetlenné és amik nem mellesleg minden családnak nélkülözhetetlenek. Az alapvető élelmiszerek mellett ugyanezt követeljük a munkahelyi étkezés, a gyermekápolási termékek, a női higiéniai termékek, a napelemek és egyéb megújuló energia termékek, valamint a lakóépületek energetikai korszerűsítésének áfája esetében is.

Itt az ideje, hogy a kormány viselje a felelősséget azért, hogy inflációs veszélyhelyzetet okozott és ne az emberekkel fizettesse meg az elhibázott gazdaságpolitikája árát! Írd alá te is a petíciónkat!

Frissítés 2022.06.22-én:

Egy nap alatt több mint tízezren aláírták a DK ÁFA-csökkentésért indított petícióját!

Egy nap alatt több mint tízezer aláírás érkezett a DK petíciójára, amit azért indított, hogy a kormány az év végéig ideiglenesen csökkentse 0%-ra az alapvető élelmiszerek áfáját. Lassan jobb és baloldalon átívelő felismerés az országban, hogy a kormány elvesztette az irányítást a forintárfolyam és az árak felett, ezért különösen felháborító, hogy az áfával a Fidesz még keresni is akar az élelmiszer-dráguláson.

A Demokratikus Koalíció újra felszólítja a kormányt: az év végéig ideiglenesen törölje el az alapvető élelmiszerek áfáját! Ne a megszorításokkal, ne az Orbán-csomag emberekre átterhelt különadóival, és ne a miniszterelnök fizetésének megemelésével foglalkozzanak, hanem segítsenek az elhibázott gazdaságpolitikájuk miatt bajba került családokon! Csökkentsék 0%-ra az alapvető élelmiszerek áfáját az év végéig, és ne turkáljanak az emberek zsebében a kasszánál, épp elég bajt okoztak már így is!

Barkóczi Balázs , a DK országgyűlési képviselője, szóvivője

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?