Közgyűlés utáni sajtótájékoztató – 2020. szeptember

2020. szeptember 16-án Keresztes Csaba (DK), a Tiéd a Város Önkormányzati Képviselőcsoport frakcióvezetője és Benke Richárd (Jobbik) frakcióvezető helyettes sajtótájékoztató keretében értékelték a szeptemberi zalaegerszegi közgyűlésen történteket.

A közgyűlésen képviselőink aktív munkával vettek részt. A közgyűlés napirendi pontjai és előterjesztései a város honlapján találhatók.

Keresztes Csaba (DK) és Benke Richárd (Jobbik) a Tiéd a Város Önkormányzati Képviselőcsoport sajtótájékoztatóján

A volt Pais iskola épületének egyházi kézbe adása

2019-ben az önkormányzat térítésmentesen adta át az épületet a Szombathelyi Egyházmegyének. Az akkori képviselők elé került anyagban részletesen leírták, hogy a volt iskola épületét milyen lépésekben alakítják át, hogy az ezután megfelelően szolgálja az időseket. Eszerint: 2020-ban el kellett volna kezdeni az emeleti szint átalakítását és a konyha fejlesztését. 2021-ben indult volna a konyha működtetése. Ezekből a fejlesztésekből látjuk, hogy eddig nem kezdődött el semmi.
A polgármesteri válaszban elhangzott, hogy az Egyházmegye először a Szent Család Óvoda felújításával foglalkozik, utána foglalkoznak az idősek otthonával.
Továbbra is kérdéses, hogy akkor miért volt szükség extra gyorsan átadni az épületet, egy egyházi pályázat benyújtása miatt. Több, mint százan várnak jelenleg Zalaegerszegen arra, hogy idősotthoni szolgáltatást vegyenek igénybe!

Ingyenes parkolást szeretnénk a kórház közelében!

Az önkormányzat fizetőparkoló övezetet alakított ki a Mindszenty iskola (vívócsarnok) közelében. Ezzel kapcsolatban felvetettük, hogy a kórházi szolgáltatást igénybe vevő személyeknek a kórház közelében biztosítsunk egy óra ingyenes parkolási lehetőséget.
Ennek megteremtéséhez a kórháznak is fel kell készülnie, hiszen valamilyen módon igazolni kell tudni, hogy a parkolót igénybe vevő személy valóban a kórházi tartózkodás miatt veszi igénybe a parkolót.
A kórházzal jelenleg érvényben lévő parkolással kapcsolatos szerződést a novemberi közgyűlés tárgyalja, akkor térünk vissza a kérdésre.

Városi cégek üzleti tervei

Frakciónk megköszönte az elmúlt, járványhelyzet első hullámában végzett munkáját a cégek vezetőinek és a cégek munkavállalóinak.
Több mínuszos üzleti terv került a közgyűlés elé. Ezeket támogattuk de jeleztük, hogy a járványhelyzet elmúlása után már nem tartjuk elfogadhatónak ezeket.
(A sajtótájékoztatón elhangzott -a közgyűlésen nem, csak a frakcióvezetői értekezleten- az AquaCity fenntarthatóságának nehéz helyzete. A csúszda- és élményparkra 1 milliárd forintot kellene költeni, hogy újra megfelelő állapotba kerüljön. Erre a városnak nincs pénze, így rövid időn belül megoldást kell találni erre az egyre aggasztóbb problémára.)
A közgyűlésen jeleztük, hogy szeretnénk a városi vállalatok ügyvezetőinek prémiumfeltételeit minél előbb tisztázni. Jelenleg alaptevékenységek elvégzése után is jár a prémium. Azt szeretnénk, ha az alaptevékenységek elvégzése után tisztességes bért kapnának a cégvezetők, prémium kifizetésére ezen felül pedig világosan megfogalmazott többletfeladatok elvégzése után legyenek jogosultak. (A kérdést a következő Tulajdonosi Tanácsadó Testületi ülésen vitatják meg a frakcióvezetők.)

Idősügyi koncepció, javaslat CT és MR gépek vásárlására

Az idősügyi koncepció részletes, jól kidolgozott anyag, ezt támogattuk. Ezt kiegészítve azt javasoltuk, hogy a város (több budapesti kerület példáját követve) vásároljon saját MR és CT gépeket azért, hogy a zalaegerszegieknek ne kelljen a kórházi ellátásra heteket várniuk. Ingyenes egészségügyi szolgáltatásokkal segítsük városunk idősebb tagjait!

Ingatlan részterület biztosítása a Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület számára

Választási programunkban szerepelt: „Nagy hangsúlyt fektetünk az állatvédelemre. Folyamatos kapcsolatot tartunk a helyi állatvédő szervezetekkel. Működésükhöz támogatást nyújtunk.
A felelős és tisztességes háziállat tartás mellett szívügyünk az állatmentés is. Természetesen támogattuk a részterület igénybeadását. Szeretnénk, ha jobb körülmények között tudnának dolgozni a menhely munkatársai és élni a menhelyen lévő állatok.

Dupla árú internet-tévé-telefon szolgáltatás a peremkerületekben

Felhívtuk a figyelmet arra, hogy a város peremkerületein az internet, tv és telefon szolgáltatások sok esetben akár dupla annyiba is kerülnek, mint a belvárosban. A választ írásban fogjuk megkapni, a szolgáltatókkal történt egyeztetés után.

Felvetettük, hogy a piacnál legutóbb kialakított köves fizetőparkoló és a piac között zebrát kellene kialakítani. A szombati és vasárnapi nagy forgalom megkövetelné a biztonságos gyalogos közlekedés biztosítását. A válaszból kiderült, hogy felmerült már a kérdés, de nem valósult meg. Újra napirendre kerül a téma.

Forrás: tiedavaros.hu

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?