Ki számít igazán?! A miniszterelnök és családja vagy Zalaegerszeg?!

Lassan a választási kampány hajrájába érünk, így kezdenek felgyorsulni az események.

Úgy gondoljuk, hogy az öt éves ciklus nem azért van, hogy az emberek valós problémáival csak az utolsó pár hétben vagy hónapban foglalkozzon a vezetés.

Az elmúlt 5 évben kellett volna bizonyítani, akkor nem kellene kapkodni ennyire ebben a pár hétben és hónapban.

Ha tisztességesen és lelkiismeretesen dolgozott volna a jelenlegi többség, akkor:

  • nem most kellene rohamtempóban járdákat, utakat és parkolókat bővíteni/ felújítani (úgy, hogy szombati munkavégzést rendelnek el az ezt végző cégeknél)
  • nem most kellene faültetési akciókat hirdetni (pl.: a kertvárosban)
  • nem kellene járni a házakat, hogy támogatást kérjenek az emberektől
  • nem kellene sok millió forintból óriásplakátokat és elefántfüleket bérelni, valamint vastag, színes kiadványokra szórni a pénzt
  • nem kellene álközvélemény-kutatások miatt telefonon zaklatni a zalaegerszegieket, amiben nincs szó másról, csak sikerpropaganda hirdetéséről
  • és nem lenne szükség hazugságok terjesztésére képviselőjelöltjeinkről.

Ami még súlyosabb: ha minden jól menne ebben a városban, nem lenne szükség a helyi médiában az ellenzék ellehetetlenítésére, lejárató cikkek íratására és álprofilok és trollok használatára a közösségi médiában.

Ezen a ponton térjünk ki még egy dologra, amiről eddig nyilvánosan nem beszéltünk:

  • Az ellenzéki pártok, amikor idén elkezdték a látványos együttműködést, a Mindenki Egerszegért nevet használták. Amikor nyár elején be akartuk jegyeztetni a „Mindenki Egerszegért Egyesület” nevet, a bíróság visszadobta azt, mert már ezzel a névvel volt bejegyezve egyesület. Kettőt találhatnak, hogy kik jegyezték be. Ez a kamu civil szervezet ma az Együtt Zalaegerszegért Egyesület kampányát támogatja. Így a véleményünk egyértelmű az EZE nevű szervezetről is és a választáson való indulásukról is. Számunkra egyértelmű, hogy a Mindenki Egerszegért Egyesület támogatását elfogadva a Fidesz támogatását fogadták el.
  • Az EZE másik támogatója, a Szeretlek Egerszeg Egyesület tudomásunk szerint szintén egy hasonló szervezet. A hasonló névvel működő sikeres Facebook oldal nevét használják fel ilyen módon.
  • Összegezve: aki az EZE polgármesterjelöltjét és képviselőjelöltjeit támogatja, az nem civil, hanem Fideszes érdekeket támogat.

És nézzük, a helyi vezetés mögött ki van.

Amit mindenki kívülről fúj: a közvilágítás „korszerűsítése” Zalaegerszegen. Annak idején a képviselők többsége (az ellenzéki képviselők is) támogatták a korszerűsítést. A valódi korszerűsítést.
Az előző városvezetés letárgyalta a beruházást, a jelenlegi polgármester pedig aláírta a szerződést a miniszterelnök vejének volt cégével. Gondolom a város Fideszes vezetésének egyértelmű volt, hogy kivel kötnek szerződést.
A jelenlegi polgármester hiába hallgat az ügyben, alpolgármesterként részt vett az előző városvezetés munkájában, így biztosan több információja volt az ügyről, mint az egyszerű állampolgároknak.
A szerződés aláírását mégis úgy gondolom, hogy lehet magyarázni. Azonban azt, hogy azóta sem került kivizsgálásra a kivitelezés minősége és az OLAF jelentés kikérésekor eljátszott bohózatot nem lehet magyarázni. Maradtak a faág levágások és a milliós „okos járda” telepítések, hogy elkerüljük a nagyobb bajt.

Választási programunkból
„50. Vizsgálóbizottságot állítunk fel a közvilágítással kapcsolatban (…)”

A hűséget egy másik ügy is bizonyítja. A napokban ünnepli a város rádiója, az Egerszeg Rádió 4. születésnapját. Azonban ezen a téren is sikerült alakítania a városvezetésnek és a Fidesznek.
Körülbelül pont két évvel ezelőtt a város kedvenc rádiója, az Egerszeg Rádió egy időre megszűnt. Felső utasításra az akkor még Andy Vajna kormánymegbízott rádiójának kellett átadni a frekvenciát. A városvezetés, bár úgy tudom, hogy igyekezett tenni ellene, megtette, amit kértek tőle. Idén, szerencsére több frekvenciapályázatot kiírt a szintén kormánypárti uralom mellett működő NMHH, így a város visszakapta rádióját. Köszönjük Fidesz?!

Választási programunkból
„48. Továbbra is támogatást biztosítunk a helyi sajtó és médiák számára. Megszüntetjük a rájuk nehezedő politikai nyomást. Biztosítjuk számukra a Választási Program Zalaegerszegért – 2019. 10 független működés feltételeit. Helyi testületet hozunk létre, aminek egyetlen feladata a kiegyensúlyozottság ellenőrzése lesz.”

Ebből a két példából egyértelműen kiderül, hogy a Fidesz logót lassan már fel nem vállaló jelöltek hűsége erősebb a miniszterelnökhöz és családjához, mint városunkhoz, a zalaegerszegiekhez.

Ezzel szemben mi:
„Tiszta közéletet teremtünk! A tehetség és szorgalom előtérbe kerül a politikai lojalitással szemben!”

Legyen Zalaegerszeg Mindannyiunké!
Legyen Tiéd a Város!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?