Újabb négy képviselőjelöltet mutattunk be

Monek József, Nagy Dezső József, Szabó Katalin, Lakos Sándor | Fotó: a Zalaegerszegi Televízió Youtube csatornája

2019. augusztus 9-én, pénteken a Tiéd a Város Egyesület és a valódi ellenzéki pártok nevében újabb négy képviselőjelöltet mutattunk be a helyi sajtó képviselőinek és rajtuk keresztül a zalaegerszegi lakosoknak.

Keresztes Csaba polgármesterjelölt bemutatáskor elmondott gondolatai:

Egy héttel ezelőtt a Tiéd a Város Egyesület elnöke bemutatta polgármesterjelöltünket és négy önkormányzati képviselőjelöltünket. Ők azok a jelöltek voltak, akiket a helyi sajtó már jól ismert eddig is, hiszen mindegyikük egy országos párt helyi szervezetét vezeti Zalaegerszegen.

A múlt héten bemutatott képviselőjelöltek a következők voltak:

  • Dr. Paksy Zoltán, 4. választókerület (Belváros északi része)
  • Góra Balázs, 6. választókerület (Gasparich utca – Vizslaparik út – Platán sor közötti rész)
  • Benke Richárd, 8. választókerület (Landorhegy belső része)
  • Keresztes Csaba, 11. választókerület (Kertváros déli része)

A széleskörű politikai szövetség polgármesterjelöltjének személyemet választotta a közösség.

Az idei önkormányzati választásokon történelmi jelentőségű együttműködés jött létre Zalaegerszegen (és több más városban). A ma kormányzó, és véleményünk szerint hatalmukkal visszaélő többség ellenzéke egységet alkot.

Ezzel a szövetséggel nagyobb célokat tűztünk ki magunk elé, mint az elmúlt önkormányzati választások alkalmával. Azt szeretnénk, ha az egyéni választókerületekben induló képviselőjelöltjeink jelentős része a következő közgyűlés tagja lenne, egyéni körzetbeli választási győzelmük eredményeként.

Azt szeretnék, hogy e széles együttműködés, a város polgárainak támogatásával többséget szerezzen a közgyűlésben. Ezáltal fogjuk megújítani a városi közéletet, aminek eredményeként pedig meg fognak szűnni a pártközpontból kiadott utasítások végrehajtásai.
Nem szeretnénk többet olyat ebben a városban, hogy egy, a többség számára kényelmetlen szavazást bohózatba illő módon és felsőbb politikai utasítás hatására 24 órán belül meg kelljen ismételni.
(Aki nem tudná: tavaly az egyik közgyűlésen a Fideszes képviselők szavazatával a közgyűlés támogatta, hogy a város kérje ki az Európai Csalás Elleni Hivatal jelentését a zalaegerszegi közvilágítás ügyében, majd másnap egy új szavazást tartva visszavonták ezt a határozatot és megszavazták, hogy a város NE kérje ki ezt a jelentést és NE hozza nyilvánosságra.)
Azok a városvezetők és azok a képviselők, akik a tavalyi év során ebben a „játékban” részt vettek, szégyent hoztak a jogállamiságra és Zalaegerszegre.

Az új közgyűlésnek számos, a mai hatalom számára kényelmetlen döntést kell meghoznia. Vizsgálóbizottság fog foglalkozni a közvilágítás problémájával, a tesztpálya földügyeivel, a Kossuth Lajos utca most is rossz állapotban lévő burkolatával, valamint az elmaradt, módosított vagy éppen túlárazottan megvalósuló fejlesztésekkel.

Az új polgármester és az új közgyűlés nemcsak, hogy nemet fog mondani a politikai kivételezésekre, egyenesen tiltani fogja azokat.

Pletyka szintjén sem fog olyan történet keringeni a városban, hogy egy közintézmény törvényi kötelezettség miatt meghirdet egy állást, de már az elején meg is mondják nekik, hogy kit kell felvenni az adott pozícióra.

A most bemutatásra kerülő jelöltek önkormányzati képviselőként nem pártutasításokat vagy kormányzati utasításokat fognak végrehajtani, hanem minden zalaegerszegi érdekeit fogják képviselni.

A tisztesség, az átláthatóság és a valódi népképviselet fogja jellemezni leendő, többségi frakciónk működését.

Ezután következett a képviselőjelöltek bemutatása:

  • 1. választókerület: Nagy Dezső József
  • 5. választókerület: Lakos Sándor
  • 9. választókerület: Monek József
  • 10. választókerület: Szabó Katalin

A jelöltekről részletes információk a www.tiedavaros.hu honlapon találhatóak.

A Zalaegerszegi Televízió Híradójának beszámolója a sajtótájékoztatóról:

Kiegészítés: Természetesen a „politikai tisztogatás” kifejezés nem hangzott el a sajtótájékoztatón. A „városi közélet megtisztítása” került megemlítésre, ami számunkra azt jelenti, hogy megszűntetjük a politikai kivételezéseket és nem pártpolitikai alapon fogunk személyi döntéseket (sem) hozni.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?