Közös ellenzéki politikai nyilatkozat Zalaegerszegen

2019. június 14-én sajtótájékoztató keretében jelentették be az ellenzéki pártok Zalaegerszegen, hogy az őszi önkormányzati választáson nem állítanak saját jelölteket, egy polgármesterjelöltet és körzetenként egy képviselő jelöltet fognak támogatni.

A Demokratikus Koalíciót Keresztes Csaba választókerületi elnök képviselte.

A technikai részleteket és a jelölteket a következő hetekben fogják bemutatni.

Góra Balázs (MSZP), Keresztes Csaba (DK), Horváth Ádám (Momentum), Dr. Paksy Zoltán (LMP), Benke Richárd (Jobbik)

A politikai nyilatkozat szövege:

Mi, ezen politikai nyilatkozatot aláíró pártok helyi szervezeteinek vezetői kijelentjük, hogy a 2019-es önkormányzati választáson, Zalaegerszegen pártszínekben önállóan nem indítunk jelölteket! A kampány során közösen támogatott egyéni jelölteket, illetve polgármester-jelöltet állítunk!

A választási kampányban és Zalaegerszeg Megyei Jogú Város képviselőtestületében az alábbiakban megfogalmazott alapértékeket fogjuk képviselni.

  1. A fiatalok elvándorlásának megakadályozása érdekében bérlakásépítési programot indítunk.
  2. A munkahelyek védelmének érdekében az EU-n kívüli állampolgárt alkalmazó cégek városi kedvezményeit felülvizsgáljuk.
  3. Megoldjuk a parkolási problémákat, külön figyelmet fordítunk a kórház környékére.
  4. Kivizsgáljuk a közlekedési problémákat, megoldást keresünk a reggeli és délutáni dugók megszüntetésére.
  5. Javítjuk az utak és járdák állapotát. Kivizsgáljuk és megoldjuk a Kossuth Lajos utca burkolatával kapcsolatos, évek óta húzódó problémát. A tönkrement mellékutakat felújítjuk.
  6. Feltárjuk a tömegközlekedés-átszervezés elhalasztásának okait, az utasok igényeinek megfelelően alakítjuk át a városi tömegközeledést.
  7. Szociálisan érzékeny, a rászorulókon segítő önkormányzatot fogunk teremteni.
  8. Támogatjuk a helyi vállalkozásokat. Megteremtjük a folyamatos egyeztetés fórumait és az adóterhek csökkentésének feltételeit. Megszüntetjük a politikai kivételezéseket.
  9. Támogatjuk az oktatási intézmények politikamentességét, valamint szorgalmazzuk a képzési kínálatuk bővítését a helyi piaci igényeknek megfelelően.
  10. Támogatjuk nemzeti ünnepeink méltó megtartását és városi hagyományaink ápolását.
  11. Javítunk a szabadidő sokszínű eltöltésének lehetőségein minden korosztály számára. Támogatjuk a jelenlegi sportszervezeteket, továbbá segítjük újak létrejöttét.
  12. A szervezőkkel közösen újragondoljuk a városi fesztiválok helyszíneit a változatosság érdekében és a belvárosban élők nyugalmának megőrzése céljából.
  13. Megtisztítjuk a városi közéletet. Felszámoljuk a politikai kapcsolatra alapuló uram-bátyám rendszert. A tehetség és szorgalom előtérbe kerül a politikai lojalitással szemben. Kivizsgáljuk a közvilágítás állapotát és a tesztpálya-telek ügyletét, s nyilvánosságra hozzuk az ehhez kapcsolódó dokumentumokat. Megkeressük a lehetőséget a felelősségre vonásra.
  14. Zöld Egerszeg Program” – Stratégiát dolgozunk ki a város zöld övezeteinek megóvására, bővítésére. Szorosan együttműködünk a fenntarthatóság mellett elkötelezett polgárokkal, szervezetekkel és vállalatokkal.

Zalaegerszeg, 2019. június 14.

Keresztes Csaba  
Demokratikus Koalíció            

Góra Balázs
Magyar Szocialista Párt

Horváth Ádám
Momentum Mozgalom                                                                      

Benke Richárd
Jobbik Magyarországért Mozgalom

Dr. Paksy Zoltán
Lehet Más a Politika

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?