Fiatalok útkeresése Zalaegerszegen

Körülbelül 4 éve vagyok részese a városi politikának. Munka mellett nem egyszerű folyamatosan aktív politikai résztvevőnek lenni, de helyi DK-s párttársaimmal törekszünk erre.
A vasárnapi választás engem is, mint sok más fiatalt és tapasztaltabb baloldali, liberális vagy szimplán demokrata érzelmű vagy gondolkodású embert elgondolkodtatásra késztetett.

Vajon érdemes tovább csinálni? Van értelme úgy, hogy az eddigi kormánypárt -az amúgy is rájuk szabott választási törvény mellett- soha nem látott eszközök bevetésével, tisztességtelen játékot játszott az elmúlt években és a választási kampányban. Az ellenségkép gyártás, és a társadalom attól való megvédése úgy tűnik bejött.

  • Nem számít, hogy a Soros- terv nem létezik.
  • Nem számít, hogy a menekültáradat elapadt.
  • Nem számít, hogy a plakátokon is támadott ellenzéki pártok nem akarják lebontani a határon állított kerítést.

A köztévé, a TV2, Echo tévé, a megyei napilapok és országos „szennylapok”, a kormányközeli hírportálok, az MTI híreket adó rádiók csak ezeket a híreket sugározták éjjel nappal. Hiába próbált az ellenzék szakmai megoldásokat javasolni az egészségügy, az oktatás és a mindennapi élet problémáira, ezek többsége egyáltalán nem jutott el az átlag választópolgárhoz.

A választás eredményét mindannyian ismerjük. Vagy legalábbis sejtjük, hiszen sok választási kifogás fog beérkezni a napokban a választási irodához és a helyi választási bizottságokhoz. Az, hogy volt-e választási csalás azt talán soha nem fogjuk megtudni, de ebbe most nem mennék bele.

Mit tehetünk ezek után?

A kérdést a napokban több zalaegerszegi és város környéki fiatallal megbeszéltük. Szerencsére mindannyian hasonlóan látjuk a helyzetet. (Szabó Marcell zalaegerszegi gimnazista nyílt levele ITT elolvasható!)

Küzdeni kell!

Azért, mert szeretjük hazánkat és városunkat.
Azért, mert nem hagyjuk, hogy az országot és Zalaegerszeget bárki is kisajátítsa és a vele egyet nem értők magyarságát megkérdőjelezze.
Azért, mert ki kell állnunk egymásért, hogy senki ne indulhasson hátrányból politikai meggyőződése miatt az iskolában, egyetemen, a munka világában, vagy bármilyen téren.
Azért, mert politikai kapcsolatai miatt senki nem úszhat meg semmilyen korrupciós vagy bármilyen törvényellenes tettet.

A Demokratikus Koalíció országosan csatlakozott a szombati budapesti tüntetéshez, Zalaegerszegen pedig csatlakozunk Szabó Marci által kezdeményezett megmozduláshoz. Csatlakozunk, ott leszünk és segítünk minden ellenzéki megmozdulásban.

Lesz még Magyar Köztársaság, lesz még szabad Zalaegerszeg!

DE! Közösen kellünk hozzá! Nem csak politika környékén lévők! Az a pár ember aki kiáll politikai pártok képviseletében, az kevés. Mindenkire szükség van!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?