Főhajtás a rendőr-főkapitányság előtt

media-share-0-02-05-e092ebc7eaa9b8236729e66e7e314577f7c0dfdb7c168699ad2001ee9e261d2f-233c487f-5635-4ea2-9a6a-20ccc337e964

A győri és zalaegerszegi megemlékezés képei

A Demokratikus Koalíció nevében szerda este Keresztes Csaba Zalaegerszeg MJV Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottságának tagja, a DK helyi választókerületi elnöke és Nagy Zoltán megyei önkormányzati képviselő gyertyagyújtással emlékezett meg a bőnyi rendőrgyilkosság áldozatára a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság épületénél.

Részvétünket fejezzük ki az elhunyt rendőr családjának és a Rendőrségnek.
Álláspontunk szerint ilyen és ehhez hasonló tettekhez vezet a központi, több hónapos gyűlöletkeltés.

E történések után felszólítjuk a zalaegerszegi önkormányzatot, hogy haladéktalanul távolitsa el a Zala Megyei Rendőr- főkapitanyság épülete előtt található árpádsávos zászlót, mely a szélsőjobboldal szimbóluma!

Keresztes Csaba, Nagy Zoltán

A zalaegerszegi emlékezésről szóló Zalai Hírlap cikk ITT megtalálható!

A Demokratikus Koalíció hivatalos közleménye: http://web.dkp.hu/mti-bonyi-rendorgyilkossag-a-dk-szerint-a-szelsojobb-terrorveszelyt-jelent/

14882409_1125716094132915_6588646507075088156_o

Nagy Zoltán DK-s megyei képviselő nyilatkozik az ATV-nek

Október 26-án, szerdán este a Demokratikus Koalíció Zalaegerszegen gyertyagyújtással emlékezett a bőnyi rendőrgyilkosság áldozatára a Zala Megyei Rendőr- főkapitányság épülete előtt. Részvétünket fejezzük ki az áldozat családja, valamint a Rendőrség számára. (https://dkzalaegerszeg.com/2016/10/26/dk-fohajtas-a-zala-megyei-rendor-fokapitanysag-elott/)

Bizonyossá vált, hogy a központi gyűlöletkeltés, melyet Orbán Viktor és kormánya közpénzből finanszíroz egyre sikeresebb. A tettlegességig fajuló indulatokat a legfeljebb a miniszterelnök testőrségének tekinthető TEK nem tudja megfékezni.

Nagy Zoltán, a Zala Megyei Közgyűlés képviselője és Keresztes Csaba Zalaegerszeg MJV Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottságának tagja, a DK Zala Megye 1. Választókerületi Szervezetének elnöke október 27-én levélben szólította fel Zalaegerszeg polgármesterét, hogy haladéktalanul tegyen lépéseket a rendőr- főkapitányság épülete előtt álló árpádsávos zászló eltávolítására. A levelet a Polgármesteri Hivatal portáján adtuk le, polgármester úrnak címezve.

Az árpádsávos zászlót a szélsőjobboldal sok éve jelképként használja Magyarországon. A szerdai gyilkosság elkövetője, aki egy félkatonai neonáci szervezet vezetője, szintén ezt a jelképet használja.
Zalaegerszegen, a Balatoni úton található zászló várja a fővárosból és a Balaton felől érkezőket, valamint az autóbusszal ide utazókat. Úgy gondoljuk, hogy városunkba haza-, illetve látogatóba érkezőket nem egy gyilkos neonáci (és a szélsőjobb) által használt zászlóval kell fogadni. Ez méltatlan városunk jó hírnevéhez és ellentétes a város turisztikai céljaival. Zalaegerszeg utcáin nem lehetnek olyan jelképek, melyek félelmet vagy rossz érzést keltenek honfitársaink kisebb vagy nagyobb csoportjaiban.

A polgármesternek küldött levél szövege:

Tisztelt Polgármester Úr!

A 2016. október 26-án történt bőnyi rendőrgyilkosság és ismert körülményei miatt kérjük Önt, hogy haladéktalanul tegyen lépéseket a Balatoni úti, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság épülete előtt több éve álló árpádsávos zászló eltávolítására.

Az árpádsávos zászlót a szélsőjobboldal sok éve jelképként használja Magyarországon. A tegnapi gyilkosság elkövetője, aki egy félkatonai neonáci szervezet vezetője, szintén ezt a jelképet használja.

Zalaegerszegen közterein ne legyenek olyan, szélsőséges eszméket képviselő jelképek, melyek honfitársaink kisebb vagy nagyobb csoportjaiban félelmet keltenek.

Üdvözlettel:

Keresztes Csaba
választókerületi elnök
DK Zala Megye 1. Vk.

Nagy Zoltán
képviselő
Zala Megyei Önkormányzat

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?