Kórház helyett stadion?

A DK sajtótájékoztató keretében hívta fel a figyelmet az alábbi problémára. A sajtótájékoztatón részt vett Nagy Zoltán, a megyei közgyűlés tagja, Keresztes Csaba a DK Zala Megye 1. sz. Választókerületének elnöke és ifj. Jakab Vilmos, a választókerület elnökségi tagja.

lec3a1llkc3b3rhc3a1z1Sok milliárd forint elmegy az adófizetők pénzéből Orbán Viktor kedvenc sportjára, a futballra. Nem számít, hogy nagyon kevesen járnak meccsekre. Nem számít, hogy az oktatásból és az egészségügyből sok milliárd forint hiányzik, a drágábbnál drágább és nagyobbnál nagyobb stadionok gombaként nőnek ki a földből.

Most Zalaegerszegen láthatjuk, hogy a foci mindennél fontosabb, az egészségügynél is.

A Zala Megyei Kórházban egy kb. 6 milliárd forintos beruházás zajlik. A megyei napilap nemrég megírta, hogy a kivitelezés 85%-os készültségi fokon leállt, forráshiány miatt. Hiányzik 1,2 milliárd forint a munkálatok befejezéséhez.

Vajon mennyire lehetett előkészített egy projekt, melynek kivitelezésekor 1,2 milliárd forint forráshiány jelentkezik?! Ki hibázott a tervek készítésekor, vagy ha nem hibázott senki, miért nőttek meg a költségek ilyen módon?!

Eközben város másik felén gőzerővel zajlik a stadion bővítése/ felújítása, közel másfél milliárd forintból. Felháborítónak tartjuk, hogy amíg a zalaegerszegiek és Zalaegerszeg környékiek egészségére és a pózvai osztályok beköltöztetésére nincs pénz, addig 1-2000 néző kedvéért 8000 fős stadiont építenek.

Hát így mentette meg az egészségügyet Orbán Viktor. Sajnálattal láttuk a tegnapi közgyűlésen, hogy a képviselők erről a problémáról nem fogadtak el hivatalos álláspontot, melyet a polgármester vagy Vigh László tudathatna a kormánnyal.

De hát mit is várunk tőlük?! Ők megtehetik, hogy ne az állami egészségügyi ellátást válasszák.

Mára ez teljesen világossá vált.

Demokratikus Koalíció
Zala Megye 1. Vk.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?