Mi lesz veled, zalaegerszegi közgazdász képzés?

A Budapesti Gazdasági Egyetem zalaegerszegi karára (volt Számviteli) jártam főiskolára/egyetemre. Hallgatótársaimmal közösen több éven át vezettem egy szakmai hallgatói szervezetet. Két dékáni dicsérettel és több kintüntetéssel, köztük Az év végzős hallgatója kitüntetéssel köszöntem el az intézménytől.

Olvasom, hogy országgyűlési képviselők törvényjavaslatot nyújtottak be arra vonatkozóan, hogy a volt Számviteli (ma BGE-GKZ) a veszprémi székhelyű Pannon Egyetembe olvadjon be. Nem tudom megítélni, hogy ez az intézménynek jó-e vagy sem, nem is szeretnék erről véleményt formálni egyelőre.
DE az, hogy az általam olvasott cikk alapján országgyűlési képviselők döntsenek felsőoktatási intézményekről, ez teljesen nonszensz. Főleg Vigh László… A cikkből (lent másolom a linket) kiderül, hogy a képviselők és a Pannon Egyetem örülnek, a BGE véleményét nem olvastam.
Tudom, hogy évek óta ahelyi Fidesz mindent megtesz a Pannon Egyetem zalaegerszegi térhódításáért, ez a kar átadás – átvétel is, ha jól tudom évek óta előkészítés alatt van. Nem tudom, hogy mi a pontos indítéka. De bízom benne, hogy nem személyi ambíciók verzélik ezt az egészet és nem olyan vezetője lesz a jövőbeni zalaegerszegi karnak, akit hosszú évek óta tartó politikai hűsége miatt „tesznek oda”.

Nagyon nem lenne jó, ha a zalaegerszegi gazdasági felsőoktatás is a műszaki képzés sorsára jutna és pár évente más egyetemhez tartozna…

Összegezve: az oktatásról, felsőoktatásról szakmai alapon, az intézmények bevonásával döntsenek és ne avatkozzanak be összefüggő gondolatokat megfogalmazni sem tudó politikusok.

Forrás: https://www.veol.hu/kozelet/helyi-kozelet/uj-karral-bovulhet-a-pannon-egyetem-3701277/

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?