DK VII. Kongresszus

A Demokratikus Koalíció 2017. március 4-én tartotta VII. kongresszusát Budapesten.

A Kongresszuson nyilvános beszédet mondott Gyurcsány Ferenc, a Magyar Köztársaság korábbi miniszterelnöke, a Demokratikus Koalíció elnöke.

A beszéd az ATV Facebook oldala jóvoltából az alábbi linken megtekinthető:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmagyaratv%2Fvideos%2F1374968872570426%2F&show_text=0&width=560

Főbb gondolatok az újraválasztott elnök beszédéből:

magyarság, nemzettudat

„Olyan természetesen vagyunk magyarok, mint ahogyan emberek és el kellene fogadni már végre egymást és nem a múlt harcait folytatni, hanem a jövőét.”

szociális érzékenység, megbecsülés

„Nem hiszek a vagyonegyenlőségben (…) az egyik szorgalmasabb a másiknál (…) a szorgalmat, a tehetséget, az ügyességet honorálnunk kell.”

„Több lehetőség lent, több felelősség fent!”

Azokkal szeretnénk foglalkozni (…) akik élni szeretnék a hazát. Akik hajnalban kelnek fél 5-kor és munkába indulnak. Akik munka után második, harmadik munkát vállalnak. Akik esténként sírnak, hogy nincs elég pénz kifizetni a gyerek szakkörét. (…) Az ő életük jobban fáj nekem és nekünk, mint nap nap után felszínes vitákkal foglalkozzak.”

A Sokak Magyarországának 4 fő pontja

  1. „Aki heti 40 órát dolgozik, az élhessen meg tisztességes bérből!”
  2. „Ha valaki ledolgozott egy életet, tisztességgel, legyen neki tisztességes nyugdíja!”

„Miért kell megbékélni az időskori szegénységgel?! (…) Ebben az országban 60-70 éves emberek azért küzdenek sokszor, hogy egyáltalán be tudják fűteni a lakásukat. Aki azt mondja, hogy ez tisztességes, az tisztességtelen.”

  1. Aki beteg, az gyógyulhasson!
  2. Aki tanulni akar, az tanulhasson!

környezetvédelem, energiapolitika

„Nem Paksot kell bővíteni és építeni (…) a megújuló energiákra kell alapozni a holnap Magyarországát”

elszámoltatás

„Ellopták az országunkat. Lopják mind a mai napig. (…) Nem boszorkányokat üldözünk, hanem tolvajokat. (…) Nem terjeszkedhet túl még sokak megalapozott igazságvágya sem a jog keretein. (…) Amit elvettek azt visszavesszük!”

képviseleti demokrácia

„Nem hazug nemzeti konzultáció kell hanem vissza kell adni a kormányzás valóságos jogát, lehetőségét, felelősségét -ennek egy részét- a népnek. (…) Több jogot a népnek, több felelősséget a választóknak!”

Európa

„Hiszünk az Európai Egyesült Államok eszméjében.”
„Inkább fél Michelangelo mint három … Magyar Művészeti Akadémia elnöke.”

 

megcsináltuk

„Nem beszélünk erről, hanem megcsináltuk. Mi adtunk nyugdíjkorrekciót. Nem más. Mi adtunk először ingyen tankönyvet és ingyen étkezést. Nem más! Mi adtunk először -minimálbérért, nem kevesebbért- tisztességes munkát munkanélkülieknek. Mi újítottunk fel és építettünk sok száz iskolát, rendelőintézetet és kórházat.”

megcsináljuk

„Van egy közös történelmi felelősségünk. (…) Romlás helyett virágzást hozzunk.”

„Mi az együttműködés pártján állunk. Türelmünk van, de az idő elfogyott. Ideje világosan beszélni. A Demokratikus Koalíció megértette, hogy Botka László vezetésével az MSZP önálló listán fog indulni a 2018-as választásokon. (…) Egy jelöltnek kell indulni minden egyéni választókerületben (…) Egy az egy ellen, ezt javasolja a Demokratikus Koalíció.”

„Az a felelősségünk, az a felelősségem, hogy képviseljem azt fél millió embert, aki mindabban hisz, amiről mi beszélünk. Én erről a kötelezettségről nem mondok le.”

„Benneteket, magunkat, közösen sikerre fogjuk vezetni!”

„Nem hazaáruló, aki nem akar olimpiát, csak azt gondolja, hogy ennek az országnak másra van szüksége.”

„Helyben és országosan bombázzák a hatalmat népi kezdeményezések sokaságával, petíciókkal, aláírásgyűjtéssel, helyi és országos népszavazások kiírásával (…) népakarat cunamival kell meghátrálásra kényszeríteni ezt a kormányt, hogy érezze, a nép ellene van!”

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?