Árnyékkormány: Be kell vezetni a rezsimoratóriumot!

Az Orbán-kormány hazugsággal nyert választást. A kampányban még tagadták, hogy rezsiemelésre készülnének. Mára azonban világossá vált: Orbánék válságba sodorták az országot, gigantikus rezsiemelést hajtottak vége. A gáz hétszeresébe, az áram kétszeresébe kerül az eddigi áraknak. A magyar családok napról napra rosszabbul élnek, sokan rettegve várják a telet. 

Az Árnyékkormány egy világos megoldást dolgozott ki a jelenlegi helyzetre:

  1. Be kell fagyasztani a rendszerhasználati díjakat, méghozzá idén január elsejei szinten. Ma annak is emelkedik a rezsiszámlája, akinek a fogyasztása egyébként belefér a hatósági áras mennyiségbe. Ennek véget kell vetni.
  2. Meg kell duplázni a lakosságnak kedvezményes áron adható gáz és áram mennyiségét, tehát a kedvezményes díjszabást a földgáz esetében havi 288 köbméterig, a villany esetében havi 420 kilowattig kell kiterjeszteni.
  3. Be kell vezetni a rezsimoratóriumot. Ez azt jelenti, hogy aki eddig, a brutális kormányzati rezsiemelés előtt rendesen fizette a számláit, és annyit, amennyit eddig fizetett, ezután is be tud fizetni, annál ne lehessen kikapcsolni se a gázt, se az áramot, csak ha ezt külön kéri.
  4. Csökkenteni kell a gáz és az áram áfáját, méghozzá 5%-ra, a kormány ne akarjon pénzt keresni a magyarok egyébként is elszabadult rezsikiadásain.
  5. A felgyülemlett fizetési elmaradások kezelésére, illetve a fizetésre képtelen fogyasztók támogatására egy támogatási rendszert kell kidolgozni a szociális és jövedelmi helyzet alapján.

Az Orbán-kormány által elszabadított megélhetési válságot csak egy felelős kormány tudja majd kezelni. 
Az Árnyékkormány készen áll a munkára!

Forrás: Dobrev Klára Árnyékkormánya – honlap

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?